Намерението на украинските власти, да изгони унгарския посланик е рискова

...
Намерението на украинските власти, да изгони унгарския посланик е рискова
Коментари Харесай

Унгария заплаши Украйна, че ще я спре за ЕС

Намерението на украинските власти, да изгони унгарския посланик е рискова идея и недружелюбна стъпка, твърди министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто, коментирайки възможните реакции на властите, след като в Закарпатска област местни жители, издавали паспорти от неговата страна.

Сиярто смята това за преход на " атаки " на унгарците Закарпатието на друго ниво. Той обеща, че евентуалното експулсиране на дипломат няма да остане без отговор и ще постави отношенията на страните в " различно измерение ".

Според него властите в страната му следват развитието и могат да предприемат мерки за забавяне на интеграцията на Украйна. Според ръководителя на отдела, видеото, в което украинските граждани, когато кандидатстват за паспорт се кълнат в Унгария, не е нещо необичайно, тъй като клетвата " отговаря на правилата. "

Сиярто подчертава, че възражението на украинските власти може да се обясни само с вътрешната политическа борба и предстоящите избори. Дипломатът посочи, че двойното гражданство е ежедневна практика в Европейския съюз. " Украинските възражения не показват, че Киев е сериозен за европейската интеграция и присъединяването към НАТО ", каза унгарският министър.

П ревод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР