Над 100 души в старчески дом в северозападната част на

...
Над 100 души в старчески дом в северозападната част на
Коментари Харесай

Над 100 души в белгийски старчески дом са заразени с новия щам на COVID-19

Над 100 души в старчески дом в северозападната част на Белгия са заразени с открития първо във Великобритания вариант на коронавируса, предаде Франс прес.

Заразата в старческия дом е засегната две трети от обитателите му и е причинила три смъртни случая. Заразените са 72 обитатели и 39 членове на персонала на дома в Меркем в Западна Фландрия.

В тази община с население от 10 000 души, близо до границата с Франция, около 50 души са били заразени с британския вариант на коронавируса.

Произходът на клъстъра все още не е установен, но става дума за индиректен източник, защото нито един от заразените не е пребивавал в Обединеното кралство, казват местните власти.

Всички заразени ще са под карантина за 10 дни. В общината се засилва и тестването. Всички социални и спортни дейности са забранени.



В старческия дом тази седмица трябваше да започне ваксинацията, но това стана невъзможно заради големия брой заразени.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18410  Словакия възнамерява всеобщо тестване и стягане на ограниченията против COVID-19 Словакия възнамерява всеобщо тестване и стягане на ограниченията против COVID-19  Обсъждат по какъв начин да се върнат огромните възпитаници в клас Обсъждат по какъв начин да се върнат огромните възпитаници в клас  Поставят вторите дози от имунизацията против COVID-19 Поставят вторите дози от имунизацията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР