МБАЛ – Асеновград разкри нови 20 легла за настаняване на

...
МБАЛ – Асеновград разкри нови 20 легла за настаняване на
Коментари Харесай

20 нови COVID легла разкриха в МБАЛ - Асеновград

МБАЛ – Асеновград разкри нови 20 легла за настаняване на пациенти с COVID-19. С това, общият им брой става 42. Мярката се налага, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването и Областна администрация - Пловдив.

20-те легла са осигурени от двете вътрешни отделения в болницата.

На този етап в Коронавирус отделението се приемат и лекуват само пациенти в леко и средно тежко състояние. Останалите случаи, които се водят „ тежки “, се пренасочват за интензивно лечение към лечебни заведения в Пловдив. От 01.07.20 г. до 30.10.20 г. през Коронавирус отделението на МБАЛ - Асеновград са общо 107. От тях с потвърден положителен резултат от PCR тест са 68. За гореспоменатия период от време направените бързи тестове са общо 847. Девет от пациентите са починали.

правката сочи, че към изминалия петък (30.10.20 г.) свободните легла за настаняване на заразени с коронавирус са били 16. 32-ма са медицинските служители, които работят в Коронавирус отделението към момента работят 32-ма медицински работници. От тях - 6 лекари, 15 медицински сестри и 11 санитари.

От 29.10.20 г. МБАЛ - Асеновград вече има и сключен договор с НЗОК/РЗОК за работа с направления за PCR тестове. Само за около 10 дни - от разкриването на лабораторията за PCR тестове в Асеновград – са изследвани 166 проби.

От общинската болница съобщават, че към 30.10.20 г. няма недостиг на медикаменти, консумативи и предпазни средства за персонала. На склад лечебното заведение разполага с 210 престилки за еднократна употреба, 120 защитни гащеризона за еднократна и още 29 - за многократна употреба, 200 шлема и достатъчно маски, ръкавици и шапки - тип " хирургично боне ".


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14276  Д-р Румяна Тодорова: Комсомолският възторг на здравния министър не ни би трябвало в този момент Д-р Румяна Тодорова: Комсомолският възторг на здравния министър не ни би трябвало в този момент  Директорът на Спешна помощ: От 66 повиквания за кола за спешна помощ през вчерашния ден, 48 бяха ненужни Директорът на Спешна помощ: От 66 повиквания за кола за спешна помощ през вчерашния ден, 48 бяха ненужни  Проф. Ангелов се закани: Всеки, който не съблюдава заповедите ми, ще усети цялата мощ на закона

Проф. Ангелов се закани: Всеки, който не съблюдава заповедите ми, ще усети цялата мощ на закона
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР