Красива репортерка на Нова телевизия стана жертва на измама. В

...
Красива репортерка на Нова телевизия стана жертва на измама. В
Коментари Харесай

Лице на Нова телевизия пострада жестоко в нощта на Черния петък

Красива репортерка на Нова телевизия стана жертва на измама. В нощта на черния петък Християния Червенкова е станала жертва на хакери.

„ Не съм очаквала такова нещо да ми се случи. В четвъртък цял ден бях на работа. Късно вечерта съвсем случайно проверих интернет банкирането си. Установих, че има направена транзакция в 18 часа от пост терминал от Китай. Изчезнали са ми около 100 евро”, разказа Християния в сутрешния блок на Нова телевизия.



„ През този ден не съм харчила пари. По въпросната сметка имам издадени две карти, едната от която никога не съм използвала.

В началото се паникьосах. Реших да се обадя в банката въпреки късния час. Оттам ми казаха, че има нещо странно. Виждали странен сайт, вероятно китайски, и започнаха да ми диктуват неща, които никога не съм виждала и чувала. Веднага блокирахме картата”, разказа още пострадалата.

Шефът на отдел „ Компютърни престъпления “ към ГДБОП Явор Колев предупреди, че в последно време на електронните си пощи сме атакувани от много спам съобщения с примамливи оферти. „ Това са фишинг сайтове, които крадат информация. Обикновено тези сайтове са ситуирани далеч извън територията на България и ЕС”, обясни Колев.

Той посъветва потребителите да пазаруват от български сайтове или европейски, които подлежат на регулация. " Използвайте за пазаруване сигурни сайтове. Така намаленията може и да са по-малки, но данните ви няма да бъдат откраднати ", посъветва той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР