Концентрацията на азотен диоксид (NO2), отделян предимно от колите и

...
Концентрацията на азотен диоксид (NO2), отделян предимно от колите и
Коментари Харесай

По-чист ли е въздухът след социалната изолация заради COVID-19?

Концентрацията на азотен диоксид (NO2), отделян предимно от колите и топлоцентралите, е спаднала по време на мерките за изолация заради новия коронавирус с 54 процента в Париж и с близо 45 на сто в Мадрид, Милано и Рим. Това показват карти, публикувани днес от Европейската космическа агенция, предаде Франс прес, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5649
От 13 март до 13 април концентрацията на NO2 е намаляла с 54 на сто в Париж, с 49 процента в Рим, с 48 процента в Мадрид и с 47 процента в Милано в сравнение със средните стойности, регистрирани през март-април 2019 г. Процентът на грешката е около 15 на сто.

Мерките за изолация не се спазват достатъчно в Москва

Това силно понижение " съвпада със строгите карантинни мерки в цяла Европа ", се казва в комюникето.

Според последния доклад на Европейската агенция по околната среда за качеството на въздуха през 2019 г. азотният диоксид е причина за 68 000 случая на преждевременна смърт годишно в ЕС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5649  Пикът на ковид в България ще е на 20 април Пикът на ковид в България ще е на 20 април  Мерките за изолираност не се съблюдават задоволително в Москва Мерките за изолираност не се съблюдават задоволително в Москва  Заразената с ковид депутатка от ГЕРБ чествала рожден ден в изолираност Заразената с ковид депутатка от ГЕРБ чествала рожден ден в изолираност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР