Китай ще реформира системата си за превенция и контрол на

...
Китай ще реформира системата си за превенция и контрол на
Коментари Харесай

Китай ще реформира системата си за превенция на болести

Китай ще реформира системата си за превенция и контрол на болестите, за да отстрани слабостите, които бяха разкрити от коронавирусната епидемия. Това заяви днес представител на здравните служби, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7573
Китай е критикуван в страната и в чужбина за първоначалните бавни реакции на епидемията, която избухна в голям мащаб в Ухан. Оттогава вирусът се разпространи в целия свят. С него са заразени вече почти 4 милиона души, а починалите от Ковид-19 са близо четвърт милион, отбеляза Ройтерс.

Китай се обяви за разследване на глобалния отговор срещу COVID-19

Тази коронавирусна епидемия е голямо изпитание за управлението на страната ни и за способността за управление. Тя разкри слабите страни в основните епидемиологични и обществени здравни системи, каза пред журналисти заместник-ръководителят на китайската Държавна комисия по въпросите на здравеопазването Ли Бин.

Комисията планира да изгради централизирана и ефективна верига на управление, а освен това да реформира и модернизира системата за превенция и контрол на заболяванията, каза още той.

Учените от лабораторията в Ухан са се обучавали в САЩ и Франция

Комисията също така цели да използва по-добре масивите от данни, изкуствения интелект и облачните изчисления за по-добър анализ на болестта, проследяване на вируса и разпределяне на ресурсите.

Ли допълни, че Комисията планира да активизира изследванията на основните технология, да подобри медицинското осигуряване и да гарантира наличие на материали при извънредни ситуации.

В Китай не са регистрирани нови смъртни случаи от коронавирус от 24 дни, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7573  Президентът на Египет разшири пълномощията си поради ковид Президентът на Египет разшири пълномощията си поради ковид  В Кюстендил затвориха заведение за публично хранене поради неспазване на противоепидемичните ограничения В Кюстендил затвориха заведение за публично хранене поради неспазване на противоепидемичните ограничения  Броят на умрелите от COVID-19 във Филипините надвиши 700 Броят на умрелите от COVID-19 във Филипините надвиши 700
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР