Кипър забрани всички събирания и гостувания по домовете заради рязкото,

...
Кипър забрани всички събирания и гостувания по домовете заради рязкото,
Коментари Харесай

Кипър забрани всички събирания и гостувания по домовете заради ръст на заразените с COVID-19

Кипър забрани всички събирания и гостувания по домовете заради рязкото, почти двойно увеличаване на случаите на коронавирус, съобщи БНР. Новите по-строги мерки влизат в сила незабавно от днес.

От 18.00 ч. тази вечер до 10 януари се забранява присъствието на други хора в домовете освен на постоянно живеещите в тях, обяви здравното министерство.

Изключение ще e новогодишната нощ, на 31 декември, когато заедно ще могат да празнуват до 2 семейства, при условие, че не са повече от 10 души.

От утре до 10 януари в държавните учреждения и по-широкия публичен сектор ще остане минимален персонал, повечето служители ще работят дистанционно. Препоръчва се и частният сектор, където е възможно, да осигури условия за работа от дома.

Остават в сила забраните за събирания на повече от двама души в паркове, площади и други обществени места, както и за провеждането на масови мероприятия. Продължава да действа и вечерният час.

Решенията за силно ограничаване на контактите на работните места и в домовете бяха взети заради „ лошата епидемиологична картина, която се наблюдава в Кипър напоследък, и в опит да се ограничи разпространението на вируса”, се казва в съобщението на здравното министерство.

В понеделник в Кипър бяха регистрирани рекордните 751 случая на новозаразени от направените общо 13 500 PCR и бързи тестове. Изключително високият им брой, почти двойно от предишните рекорди, се дължи отчасти и на промяна в отчитането на резултатите, като за първи път в статистиката за деня бяха включени положителните случаи от бързите тестове от последните дни, без те да бъдат подложени на потвърждаване чрез PCR-тестове.

„ Ситуацията е изключително трудна. Здравната система е под задушаващ натиск поради големия брой хора, особено в отделенията за интензивно лечение. Болниците наближават червената линия “, заяви министърът на здравеопазването Константинос Йоану.

Министерството на здравеопазването предприема мерки за увеличаване на леглата за интензивно лечение в държавните болници и набира спешно частни лекари в помощ на колегите им от първа линия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17528  Три пъти повече са излекуваните от COVID-19 от заболелите в област Сливен Три пъти повече са излекуваните от COVID-19 от заболелите в област Сливен  Заради пандемията центровете на градовете все по-бързо се опразват Заради пандемията центровете на градовете все по-бързо се опразват  От началото на пандемията: Над 81 милиона случаи на ковид и повече от 1,775 милиона умряли От началото на пандемията: Над 81 милиона случаи на ковид и повече от 1,775 милиона умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР