Иран започна днес да отваря междуградските магистрали и големите търговски

...
Иран започна днес да отваря междуградските магистрали и големите търговски
Коментари Харесай

Иран задвижва отново икономиката си

Иран започна днес да отваря междуградските магистрали и големите търговски центрове, за да стимулира икономиката си, задушавана от санкции. Страната залага на това, че е овладяла епидемията си от коронавирус, една от най-тежките в света, макар някои да се опасяват, че това би могло да доведе до втора вълна на зараза, предаде Асошиейтед прес.

Врати отвориха най-различни магазини - от помещаващите се в луксозни молове до разположните по криволичещите алеи на историческия Гранд базар в Техеран, но правителството ограничи работното им време до 18 ч. Ресторантите, спортните зали и други обекти остават затворени.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5863
Иран ще вдигне някои ограниченията върху бизнеса

Все още обаче има въпросителни около епидемията и безопасността на хората, които се връщат на работа в Иран, отбелязва АП. Таксиметровите шофьори се изолираха от клиентите си чрез платсмасови прегради и носене на маски, след като техни колеги се разболяха и починаха от Ковид-19.

Държавният социологически център ИСПА (ISPA) установи, че вирусът е ощетил доходите на 50 процента от анкетираните, като 42 процента заявяват, че компаниите им са затворили. От общо 1563 участници в анкетата този месец 13,5 на сто посочват, че епидемията ги е оставила без работа.

Иранската икономика страда от над 20-процентова безработица сред младежите и над 40-процентова инфлация още преди епидемията, припомня АП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5863  Индия записва най-голямо на ден нарастване на инфектираните с COVID-19 Индия записва най-голямо на ден нарастване на инфектираните с COVID-19  Във Видин тестват целия личен състав на МБАЛ Във Видин тестват целия личен състав на МБАЛ " Св.Петка " за COVID-19  Масова евакуация на 25 хиляди турци от чужбина стартира от през днешния ден Масова евакуация на 25 хиляди турци от чужбина стартира от през днешния ден
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР