Имаме само двама души, които се нуждаят от по-сериозно интензивно

...
Имаме само двама души, които се нуждаят от по-сериозно интензивно
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев с добра новина за заразата от морбили

Имаме само двама души, които се нуждаят от по-сериозно интензивно лечение от морбили, другите го изкарват със средна тежест. Лошото при морбили е, че са възможни по-късни усложнения, така че децата трябва да се наблюдават в близките 1-2 години. Това заяви държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в сутрешния блок на БНТ.
" За момента заразата е ограничена, вече 2-3 ден нямаме нови случаи, но може да се предполага, че вирусът продължава да циркулира и ако намери неимунизирани лица, независимо от възрастта може да се заразят. Инфекциозните заболявания се лекуват в инфекциозни клиники ", каза още той.
" Родителите трябва да съдействат активно и да водят редовно децата за имунизации, а лекарят трябва да настоява и да търси детето до последно, когато по календар дойде времето за имунизация, да не я пропуска ", категоричен бе д-р Кунчев.
" В ситуация на епидемия хората са доста по-информирани. Изпратихме писма до всички общопрактикуващи лекари да си проверят списъците и всички деца до 18 години, за да не позволим да се разрасне болестта ", допълни държавният здравен инспектор.
" Родителите имат право на мнение спрямо децата си, но при липса на имунизация се застрашават и други хора и деца. Става въпрос за колективен имунитет ", завърши д-р Ангел Кунчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР