Изтребители „Тайфун“ на британските кралски военновъздушни сили са били вдигнати

...
Изтребители „Тайфун“ на британските кралски военновъздушни сили са били вдигнати
Коментари Харесай

Екшън в небето: Британски изтребители „Тайфун“ излетяха по тревога заради 3 руски бомбардировача

Изтребители „ Тайфун “ на британските кралски военновъздушни сили са били вдигнати тази сутрин по тревога, за да се включат в „ текуща операция “, след получена информация за активност на руски самолети, съобщава „ Дейли Мейл “. Два изтребителя са излетели от база Лосимаут в Шотландия и са се отправили на юг към танкера за презареждане на гориво „ Вояджър “.

От британското министерство на отбраната обявиха, че изтребителите са изпратени срещу „ неидентифициран летателен апарат “ и че има информация за три руски бомбардировача, които са излетели.

„ Изтребителите „ Тайфун “ от база Лосимаут са вдигнати днес като предохранителна мярка срещу неидентифициран самолет, приближаващ пространство, засягащо интересите на Великобритания. Не се е стигнало да прехващане и впоследствие Тайфуните са се оттеглили “, посочи говорител на институцията.

Самолетите са излетели в 5.25 ч. сутринта местно време за операция по западното крайбрежие на Шотландия.

Напрежението между Великобритания и Русия се засили след нападението с новичок в Солзбъри и след като британски изтребители прихванаха руски самолет докато патрулират близо до Черно море.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР