За забавянето на „Ларгото“ е виновно правителството на Орешарски. Това

...
За забавянето на „Ларгото“ е виновно правителството на Орешарски. Това
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: За забавянето на „Ларгото“ е виновно правителството на Орешарски

За забавянето на „ Ларгото “ е виновно правителството на Орешарски. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по културата и медиите във връзка с разследването „ Ало, Банов съм “, предаде „ Фокус “. Вежди Рашидов заяви, че му се е съобщило, че се забавя срокът и има опасност да се загубят за последния етап към 3 млн. лв. европейски пари.

„ Вие давате ли си сметка, че това е да бръкна в касата на Министерството от бюджета, и без това малкия бюджет, и да покрия загубата на европейски пари. Търсихме всички възможности. Дори болен, спрях лечението си. Пристигнах в София, това пусто „ Ларго “. Пусто казвам, защото и то ми помогна малко да се разболея. Когато видях, че се забавят, разговаряхме с хората дали може тихо и спокойно да изпълним срока, за да не загубим пари. Целият проблем е в тези 30 дни, за което е виновно правителството на Орешарски. Една година в найлони стоя обектът “, каза още Вежди Рашидов.

„ Желая на Елена Йончева добър път, но не по този начин към голямата политика, защото там има някаква хигиена “, заяви бившият министър на културата.

„ Лично уважавам като журналист Елена. Ние сме били добри приятели, стари “, каза още Рашидов. „ Аз съм държал да има хигиена във всички европейски средства. Затова днес имаме 10 театъра, ремонтирани, училища по изкуствата, 6 нови музея “, допълни Рашидов.

На въпрос дали него някой го е изнудвал със записи, депутатът обясни, че записите ги е видял от медиите. Попитан дали Боил Банов е казвал, че е бил рекетиран, Рашидов заяви: „ Боил Банов не е споменал, защото е горд човек. Защо трябва като ученичка всичко да ми докладва. Боил Банов е работлив човек, работил съм прекрасно с него. Не мога да кажа нищо лошо. Не говоря, че заставам зад някого. Заставам винаги зад закона. Това ме кара днес да бъда спокоен “, допълни Рашидов

„ Мълчах, защото не исках да влизам в тежка шлака – когато трябва да мърсим, трябва да сме наясно дали сме чисти “, заяви депутатът.

„ Сериозният политик има концепция, има програма. Това, което стана, е наливане на кофи с помия върху хората. Не е честно. След това извинява ли ми се някой “, попита още Рашидов. На въпрос дали има основание да се говори за корупция, Рашидов поясни, че това са тежки думи и трябва да се докаже.

Във връзка с уволнението на Ангел Ангелов от Министерство на културата, Вежди Рашидов поясни, че той не е уволнен, а отстранен. Рашидов допълни, че това е заради Норвежката програма. „ Пристигнаха много сигнали за съмнения за проблеми с процедурите, тръжните. Аз съм се заклел като министър, че едно петно не бих искал да падне съмнение “, каза още Рашидов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР