Експерти на Световната здравна организация искат отново да посетят пазара

...
Експерти на Световната здравна организация искат отново да посетят пазара
Коментари Харесай

Експерти на СЗО искат отново да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал новият коронавирус

Експерти на Световната здравна организация искат отново да посетят пазара в китайския град Ухан, за да проследят разпространението на първите случаи на КОВИД-19 и да разследват как вирусът вероятно е тръгнал от прилепи, предаде Ройтерс.

Експертът на СЗО по животински болести Питър Бен Ембарек заяви, че екипът му би искал отново да разговаря с едни от първите заразени и да открие работници, които може да разполагат с важна информация къде са се заразили с новия коронавирус.

" Няма признаци, че (вирусът) е бил създаден от хора. Не знаем какво е станало преди декември 2019 г., не знаем как вирусът се е прехвърлил от най-вероятната си естествена среда - популацията на прилепите, върху хора. Именно тази част от историята трябва да възстановим ", каза той.

СЗО е получила уверения от Китай, че възможно най-скоро ще бъде организирано международно посещение за разследване на произхода на новия коронавирус, съобщи в понеделник ръководителят на отдела на СЗО за извънредни ситуации Майк Райън.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15720  Часове наред близки на мъж не знаят в коя болница е, уведомяват ги след гибелта му Часове наред близки на мъж не знаят в коя болница е, уведомяват ги след гибелта му  6814 нови заболели от ковид в Турция, 168 умряли 6814 нови заболели от ковид в Турция, 168 умряли  Няма да затварят Благоевград Няма да затварят Благоевград
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР