Европейската комисия съобщи, че договаря доставката на допълнителни количества за

...
Европейската комисия съобщи, че договаря доставката на допълнителни количества за
Коментари Харесай

ЕК договаря доставка на допълнителни количества Ремдесивир

Европейската комисия съобщи, че договаря доставката на допълнителни количества за ЕС от лекарството ремдесивир с производителя от САЩ " Гилиъд " (Gilead Sciences).

Лекарството се предписва за тежко болните от COVID-19. От август до октомври в ЕС бяха доставени 30 000 дози, уточни говорител на комисията, предаде БТА.

По неговите думи миналата седмица договорът за 63 милиона евро е бил допълнен с възможност за доставка на още над 20 000 дози, достатъчни за лечението на около 3400 болни. Стойността на анекса е седем милиона евро, поясни той.

Договарят се доставки за следващите месеци. Всяка държава от ЕС, която има нужда, може да заяви количества, посочи говорителят. Той поясни, че засега лекарството се разпределя сред страните, които изпитват най-голяма потребност.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12946  Близо 3000 новозаразени с COVID-19 в Румъния Близо 3000 новозаразени с COVID-19 в Румъния  Берлускони се излекува от ковид, стяга женитба Берлускони се излекува от ковид, стяга женитба  Двама служащи в циментовия цех в с. Златна Панега са с ковид Двама служащи в циментовия цех в с. Златна Панега са с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР