Държавна служителка в МОН е организирала протеста на цигани срещу

...
Държавна служителка в МОН е организирала протеста на цигани срещу
Коментари Харесай

Скандал! Държавна чиновничка от МОН организирала циганския протест срещу Каракачанов

Държавна служителка в МОН е организирала протеста на цигани срещу вицепремиера Красимир Каракачанов, на който вчера бе поискана оставката му. Лиляна Ковачева работи в Центъра за интегриране на деца и ученици от етническите малцинства към просветното министерство, на което е второстепенен разпоредител с бюджетни средства. Това призна самата тя в отговор на зам.-шефа на просветната комисия в НС доц. Милен Михов. Двамата кръстосаха шпаги в сутрешния блок на bTV.
Ковачева заяви, че тя е подала жалбата срещу Каракачанов в Комисията за защита от дискриминацията, но в лично качество, и пак тя през социалната мрежа е организирала протеста за оставката му, но излязла в неплатен отпуск.

Горещо проучване! Българите твърдо зад Каракачанов: Да, циганите станаха изключително нагли, а търпимостта се изчерпа! (ГРАФИКИ)

" Да, държавен служител съм, толкова ли е важно къде работя? ", каза с неохота тя на подканата на депутата от ВМРО да обясни къде работи. " Излиза, че Вие в неработно време протестирате и казвате, че не сте си свършили работата в работно време? Вие работите по интегриране на деца. Протестирате в неработно време за това, че не сте си свършили работата ", възмути се човекът на Каракачанов.
Ковачева призна още, че бюджетът на центъра за интеграция към министерството е в размер на 1 млн. лв., но не можа да обясни на водещия за какво точно са изразходвани тези пари , нито колко циганчета е върнала в училище.
Тя продължи да настоява за оставката, не само за извинението на Каракачанов, защото погазвал законите на страната с незаконното събаряне на циганските къщи във Войводиново и с подстрекаване към етническо противопоставяне.
Ковачева каза, че за нея няма значение как наричат етноса й - дали цигани, или роми.
" За мен е от значение, че ни нарече нагли и не уточни, така хвърля обвинение върху цялата общност ", коментира държавната служителка от ромски произход .
Той подстрекава, хвърля невинни жертви. Пребиха един ром възрастен, само за това, че той призовава за такава престъпност ", обвини още вицепремиера отговорната за интеграцията на деца от цигански произход в училище. По думите й, децата от Златарица, които отишли вчера да сурвакат военния министър, били стресирани, че трябвало да го направят.
Думите й провокираха насмешка у Михов. Стресирани щяха да бъдат, ако заради протеста бяха отменили сурвакането, парира депутатът от ВМРО, който заяви, че това е неговият избирателен район и много добре познава хората. В Златарица има нула процента циганска престъпност, а всички деца ходят на училище, каза депутатът, посочвайки, че там управлява неговата партия. Ами, дайте да го направим национален модел, съгласи се служителката на МОН.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР