Дневният ръст на заразените с коронавируса в Чехия отново започва

...
Дневният ръст на заразените с коронавируса в Чехия отново започва
Коментари Харесай

Отново расте броят на новозаразените с COVID-19 в Чехия

Дневният ръст на заразените с коронавируса в Чехия отново започва да се увеличава. През последното денонощие в страната са регистрирани 4624 нови случая - с 61 повече от предния ден и с 600 повече, отколкото преди седмица. Това съобщи днес здравното министерство в Прага, предаде ТАСС.

Общият брой заразени с Ковид-19 в 10,7-милионната страна възлиза на 537 663, включително 468 302 вече оздравели, цитира БТА.

Жертвите на вируса до момента са 8641, сред които 126 през последните 24 часа.

В лечебни заведения са настанени 4544 пациенти с коронавирусна инфекция от общо 60 720, които получават лечение. В Чехия са извършени 3 131 585 теста за Ковид-19.

На 5 октомври след почти половингодишно прекъсване в страната е възстановено извънредното положение, което бе в сила през пролетта, по време на първата коронавирусна вълна. Тези дни премиерът Андрей Бабиш заяви, че смята да го продължи до 11 януари, допълва ТАСС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16220  Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини  Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини   Специалист разкри главния минус на маските с клапа Специалист разкри главния минус на маските с клапа  Доц. Кунчев: Положителните промени са нежни и в начална фаза Доц. Кунчев: Положителните промени са нежни и в начална фаза
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР