Депутатите в долната камара на германския парламент гласуваха с мнозинство

...
Депутатите в долната камара на германския парламент гласуваха с мнозинство
Коментари Харесай

Германският парламент прие законопроект, даващ повече права на правителството за борба с пандемията

Депутатите в долната камара на германския парламент гласуваха с мнозинство в подкрепа на законодателно изменение, което ще засили възможността на правителството за въвеждане на ограничения по време на пандемията от коронавирус, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Законопроектът, предложен от правителството, беше приет с 415 гласа " за ", 236 " против " и 8 " въздържал се ", каза председателят на Бундестага Волфганг Шойбле. Предложението предвижда изменение на закона за защита от заразни болести. Необходимо е поправката да бъде одобрена от горната камара на парламента.

В центъра на Берлин се събраха хора, за да протестират срещу законопроекта. Критиците на законодателното предложение казват, че то разширява пълномощията на здравното министерство, ограничава основните права и свободи и нарушава конституцията. Полицията в Берлин заяви, че е задържала над 100 човека, протестиращи срещу ограниченията заради коронавируса.



Органите на реда продължават да използват водно оръдие за разпръсване на демонстрантите, много от които отказвали да носят маски, нарушавайки изискванията на властите във връзка с пандемията. Някои от протестиращите влезли в сблъсък с полицията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15270  Португалия основава работна група, която да приготви разпределянето на ваксини против COVID-19 Португалия основава работна група, която да приготви разпределянето на ваксини против COVID-19  Официално: Учениците от 5 до 12 клас с маски в час Официално: Учениците от 5 до 12 клас с маски в час  Общинска комисия за битка с COVID-19 в Благоевград предложи цялостно затваряне на общината за 3 седмици Общинска комисия за битка с COVID-19 в Благоевград предложи цялостно затваряне на общината за 3 седмици
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР