Двеста медици ще бъдат първите ваксинирани в Русенско срещу COVID-19.

...
Двеста медици ще бъдат първите ваксинирани в Русенско срещу COVID-19.
Коментари Харесай

200 медици ще бъдат първите ваксинирани в Русенско

Двеста медици ще бъдат първите ваксинирани в Русенско срещу COVID-19.

Началото на имунизацията в региона се предвижда да бъде поставено утре следобед, съобщиха от Областния оперативен щаб в града.

От там информират, че е създадена необходимата организация по транспортиране от Велико Търново на 40 флакона, всеки от които съдържа ваксина за петима души. Когато пристигнат утре в Русе, ще бъде направен инструктаж относно начина за протичане на ваксинацията в четирите болници от региона - университетските болници " Канев " и " Медика " и Белодробната болница в крайдунавския град, както и многопрофилната болница в Бяла.

В рамките на три дни първата доза от ваксината ще получат 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал от лечебните заведения за болнична помощ в региона, както и от Спешна помощ, Центъра за психично здраве, Държавната психиатрична болница в Бяла и Комплексния онкологичен център.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17423  Папа Франциск разгласи година на фамилията Папа Франциск разгласи година на фамилията  Германия, Малта, Полша и Чехия започнаха имунизирането на здравни служащи и възрастни хора Германия, Малта, Полша и Чехия започнаха имунизирането на здравни служащи и възрастни хора  " АстраЗенека " е разкрила печеливша формула за резултатност на имунизацията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР