Датските власти ще въведат допълнителни ограничителни мерки в някои части

...
Датските власти ще въведат допълнителни ограничителни мерки в някои части
Коментари Харесай

Дания затяга мерките, за да овладее ръста на новозаразените с коронавирус

Датските власти ще въведат допълнителни ограничителни мерки в някои части на страната, за да овладеят ръста на новозаразените с коронавирус, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Ресторантите, баровете, кафенетата, фитнес залите, библиотеките, музеите, кината и други културни обекти ще трябва да затворят на 9 декември в 38 от 98 общини, включително в столицата Копенхаген и два други големи града. Учениците от средните училища и гимназиите и студентите в университетите ще преминат на дистанционно обучение също от сряда, съобщи днес правителството.

" Броят на инфекциите е много висок и ситуацията е доста тревожна. Съответно трябва да вземем мерки за поставяне на (броя на новозаразените) и на епидемията под контрол ", каза на пресконференция министър-председателката Мете Фредериксен, която призова датчаните да не се събират на групи от повече от 10 души за празнуване на Коледа и Нова година.

" Навлизаме в нова фаза на епидемията. Това е фаза, когато виждаме все по-бърз ръст на кривите на инфекцията ", заяви министърът на здравеопазването Магнус Хойнике.

Датският премиер спомена снощи във видеообръщение в социалните мрежи за " въвеждане на целенасочена и географски ограничена частична карантина ".

Новите мерки се отнасят за най-тежко засегнатите от епидемията райони - столицата Копенхаген и предградията й, както и два други големи датски града - Орхус и Одензе. В тези зони живее почти половината от наброяващото 5,8 милиона души население на страната.

През последните 24 часа Дания е регистрирала 2026 нови случая на коронавирус при направени повече от 78 000 теста, а в болница са настанени 328 пациенти. Здравният министър прогнозира, че броят на хоспитализираните вероятно ще нарасне до 400 през идната седмица.

Новите ограничения ще бъдат в сила до 3 януари. Срокът на въведените по-рано общонационални рестрикции ще бъде удължен до март, посочва Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16375  Подробности за организацията по имунизирането против COVID-19 Подробности за организацията по имунизирането против COVID-19  Ковид поделение е разкрито в болничното заведение в Девня Ковид поделение е разкрито в болничното заведение в Девня  COVID-19 покоси двама служители на реда от Министерство на вътрешните работи - Пловдив COVID-19 покоси двама служители на реда от Министерство на вътрешните работи - Пловдив
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР