Гръцкото правителство днес обвини десетки служители на неправителствени организации (НПО)

...
Гръцкото правителство днес обвини десетки служители на неправителствени организации (НПО)
Коментари Харесай

Гърция обвини десетки служители на НПО-та в шпионаж. Има и българи

Гръцкото правителство днес обвини десетки служители на неправителствени организации (НПО) в шпионаж и участие в трафик на хора, съобщи ДПА.

Това са заключенията, до които е стигнала гръцката разузнавателна служба, заяви за в. " Прото тема " заместник-министърът за защита на гражданите Елефтериос Ойконому, който отговаря за политиката за борба с престъпността.

Миналата седмица гръцката полиция обвини 35 служители на неправителствени организации, че са предавали координатите на бреговата охрана и друга поверителна информация на трафиканти, опитващи се да прехвърлят мигранти нелегално на остров Лесбос.

Въпреки че замесените в схемата неправителствени организации не бяха назовани, местни медии съобщиха, че сред заподозрените има германски граждани.

В. " Катимерини " твърди, позовавайки се на класифицирани документи, че 35 членове на четири неправителствени организации са подпомагали за придвижването на нелегални мигранти и бежанци от Турция до остров Лесбос, използвайки незаконни методи и процедури.

Те са граждани на Германия, Франция, Швейцария, Австрия, Норвегия и България, а две от разследваните неправителствени организации са базирани в Берлин, според документите.

Изданието посочва, че в операцията на гръцката разузнавателна служба и гръцката полиция участвали двама нелегални мигранти, които работели като агенти под прикритие.

Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 135  Англия възнамерява да отхвърля леговище на противозаконни мигранти Англия възнамерява да отхвърля леговище на противозаконни мигранти  Над 3000 мигранти потеглиха от Хондурас за Съединени американски щати и влязоха в Гватемала Над 3000 мигранти потеглиха от Хондурас за Съединени американски щати и влязоха в Гватемала  Трима мигранти пробвали незаконно да излязат от България Трима мигранти пробвали незаконно да излязат от България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР