Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е

...
Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е
Коментари Харесай

Доц. д-р Ангел Кунчев: Възможно е през юни месец вирусът да се ограничи и впоследствие да изчезне

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил гостува на слушателите на Дарик радио.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6277
Има пандемичен план в страната, но никой не знаеше колко силно ще удари вирусът, затова се наложиха по-строгите мерки, ето защо се предприеха тези действия за ограничаване на другите дейности в здравната система, посочи д-р Кунчев.

Възможно е през юни месец този вирус да се ограничи и впоследствие да изчезне, такова мнение изрази д-р Кунчев, като подчерта, че това ще стане ако този вирус е коронавирус като SARS-Cov-1, каквито са данните до момента.

Според него коронавирусите, на базата на опита, които имаме от срещите си с тях, и предишните избухвания показват, че това е най-вероятното развитие на нещата.

Доц. д-р Ангел Кунчев: Вирусът вече е навсякъде

Той изрази мнението, че вече след като е преминала първата среща с вируса и имаме опит, е време да започне да се възстановяват всички онези обичайни дейности на здравната система, които са необходими - ваксинации, планови операции и други.

По отношение на парковете, той посочи, че сега ще се направи експеримент, за да се види как ще действат хората, когато им се позволи, по определени правила, да ползват тези площадки.



Според доктор Кунчев, заради малък на брой хора, които не се съобразяват с правилата, страдат останалите граждани.

Ако в нещо успяхме това е, че бързо въведохме мерките и така ограничихме разпространинието на вируса, подчерта д-р Кунчев.

" Всичко е направено с цел да намалим риска " - каза той.

Средното за България разпространение е 4 - 5 процента, такова мнение изрази д-р Кунчев, като обясни на базата на какви данни прави този извод.

Според него, в рисковите групи е 7 - 9 процента разпространението на вируса, а в отделни райони няма нито един случай.

Интересно е положението в Африка, каза още д-р Кунчев и даде за пример Танзания, където има много голяма китайска колония. Според данните там е силно ограничено разпространението на вируса. И той свързва това положение и с климатичните условия.

Колкото по-бързо спрат сутрешните пресконференции, толкова по-добре, каза още д-р Кунчев.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6277  Меркел: Очаквам председателството ни на Европейски Съюз да премине под знака на ковид Меркел: Очаквам председателството ни на Европейски Съюз да премине под знака на ковид  Лили Иванова се поклони пред медиците ни в борбата с ковид Лили Иванова се поклони пред медиците ни в борбата с ковид  Какво е положението на новите инфектирани с COVID-19 в Бургас Какво е положението на новите инфектирани с COVID-19 в Бургас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР