Гватемалският президент Алехандро Яматеи обяви, че се е възстановил от

...
Гватемалският президент Алехандро Яматеи обяви, че се е възстановил от
Коментари Харесай

Гватемалският президент преборил коронавируса

Гватемалският президент Алехандро Яматеи обяви, че се е възстановил от COVID-19, след като в продължение на повече от две седмици е имал леки симптоми на болестта, предаде ДПА. " През това време работех от вкъщи и се борех да оздравея, което, слава Богу, вече се случи ", каза президентът във видеообръщение.

64-годишният лекар страда от множествена склероза, от високо кръвно налягане и има проблеми със сърцето. Той е с наднормено тегло и е бил пушач. Яматеи не влезе в болница. След като на 18 септември обяви, че се е заразил с коронавируса, той продължи да работи от разстояние и направи няколко видеообръщения, в които информираше за здравословното си състояние и правеше политически изявления.

На 1 октомври Гватемала отмени извънредното положение, което беше в сила от март, и отмени всички ограничения върху икономиката, но с условието да се спазват мерки за безопасност.

Гватемалските власти са потвърдили от началото на пандемията общо над 94 000 коронавирусни инфекции и над 3000 смъртни случая.

Яматеи призова гражданите да не свалят гарда и предупреди, че " пандемията продължава ". " Не пожелавам тази болест на никого, аз вече я преживях ", каза той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12905  Джонсън даде обещание да промени Англия след рецесията с ковид Джонсън даде обещание да промени Англия след рецесията с ковид  Новата карантина в Мадрид съвсем не се съблюдава Новата карантина в Мадрид съвсем не се съблюдава  Рекорден брой жертви на COVID-19 в Румъния през последното денонощие Рекорден брой жертви на COVID-19 в Румъния през последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР