Възпитаниците на три гимназии в Попово се обучават в електронна

...
Възпитаниците на три гимназии в Попово се обучават в електронна
Коментари Харесай

Възпитаниците на три гимназии в Попово се обучават в електронна среда от разстояние

Възпитаниците на три гимназии в Попово се обучават в електронна среда от разстояние. От днес онлайн часовете си провеждат учениците на Професионалната гимназия по селско стопанство /ПГСС/, а от края на миналата седмица присъствената форма бе заменена и в Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост /ПГТЛП/ и в Профилираната гимназия " Хр. Ботев ", потвърдиха директорите им, предаде БТА.

Заради повишаване на броя на заболелите ученици с грипоподобни симптоми, решихме да поискаме промяната, каза директорът на ПГСС Теменуга Тодорова. Отсъстват над 16 процента от учениците, двама са карантинирани. Петимата са отсъстващите учители - трима с грипоподобни симптоми и по един с коронавирус и карантиниран. Учебният процес за 436 ученика ще е в електронна среда до 27 ноември.

Директорът на ПГТЛП Каролина Христова-Маркова посочи, че отсъстват заради грипоподобни симптоми 20,4 на сто от учениците и 25,9 на сто от преподавателите. Поискано е учебният процес за 305 ученици да продължи онлайн до 27 ноември. " Целта ни е да запасим здравето на децата и колегите. При обучението от разстояние в електронна среда се включват дори и преподаватели в болничен, докато при присъствената форма това е невъзможно ", допълни Маркова.

От петък онлайн се обучават и 286-те възпитаници на Профилираната гимназия в града, които са от общините Попово и Опака. Искането на директора Атанас Атанасов е тази форма да продължи до 30 ноември, включително. С грипоподобни симптоми са били 18 процента от учениците и петима от общо 25-те преподаватели. Имат и трима карантинирани ученика. Библиотекарката на учебното заведение вече е преболедувала Коронавирус - 19, в болничен е до 1 декември, поясни директорът Атанасов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15089  БЛС изрече съболезнования за последните починали медици БЛС изрече съболезнования за последните починали медици  Себастиан Курц към австрийците: Не се срещайте с никого! Себастиан Курц към австрийците: Не се срещайте с никого!  Търговците на едро с медикаменти подсигуряват запълване на неналичията на пазара Търговците на едро с медикаменти подсигуряват запълване на неналичията на пазара
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР