Всички хора на територията на община Благоевград се задължават да

...
Всички хора на територията на община Благоевград се задължават да
Коментари Харесай

Всички благоевградчани трябва да носят маски при посещение на търговски обекти и обществени сгради

Всички хора на територията на община Благоевград се задължават да носят маски при посещение на търговски обекти и обществени сгради, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2348
Решението е на Кризисния щаб на общината и е част от мерките във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавируса.

Трима души нарушиха карантината си в Благоевградско

От общинския пресцентър посочват, че в Оперативния щаб към община Благоевград се раздават предпазни маски на нуждаещите се. Маските могат да се вземат от Информационния център при зала " 22 септември ".

Сред въведените мерки, взети от Кризисния щаб на общината, е и задължението на водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да носят предпазни маски по време на работа. Задължението е и за кондукторите. Всяка вечер трябва да се извършва дезинфекция на превозните средства от градския транспорт на всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце, както и целият автобус вътре и вън.

Продължава и набирането на доброволци в създалата се ситуация, посочват от пресцентъра на общината. Информация може да се получи на сайта на община Благоевград.

Оперативният кризисен щаб към общината ежедневно оказва съдействие на хора, допълват от пресцентъра. Само за последните четири дни са обслужени 36 сигнала на граждани в нужда. На телефона на щаба помощ са потърсили предимно възрастни хора, основно с молба за топла храна, доставка на лекарства, доставка на дезинфектанти.

Сред получените сигнали в Оперативния кризисен щаб е за загубил се самотен възрастен мъж, както и за неспазване на санитарно-хигиенните мерки от страна на персонал, работещ в магазин в един от големите жилищни квартали в града.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2348  Франция ще поддържа стартъпи с 4 милиарда евро поради ковид Франция ще поддържа стартъпи с 4 милиарда евро поради ковид  Млад мъж избяга от карантината си в Свищов Млад мъж избяга от карантината си в Свищов  ДР Конго затваря границите си и афишира изключително състояние поради ковид ДР Конго затваря границите си и афишира изключително състояние поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР