В речта си в Държавния департамент вчера, в която очерта

...
В речта си в Държавния департамент вчера, в която очерта
Коментари Харесай

САЩ ще приемат повече бежанци

В речта си в Държавния департамент вчера, в която очерта основните насоки на външната политика на новата администрация на САЩ, президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви намерението си да увеличи годишната квота за прием на бежанци от чужбина - до 125 000 души - повече от осем пъти повече от историческия минимум, постигнат от Доналд Тръмп в края на неговия мандат, предаде Ройтерс.

Байдън съобщи, че ще подпише указ (изпълнителна заповед), " за да започне тежката работа по възстановяване " на програмата за прием на бежанци пред лицето на " безпрецедентната глобална нужда ", цитира БТА.

" Ще е нужно време, за да се възстанови това, на което бяха нанесени такива големи вреди, но точно това ще направим. Този указ ще ни позволи да възстановим квотата до 125 000 души за първата пълна финансова година на новата администрация (започваща на 1 октомври 2021 г.) ", каза Байдън.

При Тръмп квотата беше намалена от 85 000 души през 2016 финансова година до 15 000 през 2021 финансова година - най-ниският показател от приемането на зокона за бежанците през 1980 г.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 193  Хуманитарният транспортен съд Хуманитарният транспортен съд " Оушън вайкинг " избави близо 240 мигранти край Либия  Арестуваха наследник на пакистански посланик в Сърбия за трафик на мигранти Арестуваха наследник на пакистански посланик в Сърбия за трафик на мигранти  Репортерка, придружавала евродепутати, пробвала да трансферира мигранти в Хърватия Репортерка, придружавала евродепутати, пробвала да трансферира мигранти в Хърватия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР