В период, когато пандемията от коронавирус разтърсва Турция и Европа,

...
В период, когато пандемията от коронавирус разтърсва Турция и Европа,
Коментари Харесай

Чужденци с COVID-19 пристигат за лечение в Турция с полет за 20 хиляди долара

В период, когато пандемията от коронавирус разтърсва Турция и Европа, когато се въвеждат строги ограничения срещу разпространението на болестта, а на места не достигат болничните легла, в редица турски лечебни заведения се приемат пациенти с Ковид-19 от Ирак, Иран, Грузия, Русия и някои европейски държави, пише турският в. " Сьозджу " в днешния си брой.

Вестникът се позовава на източници от частни фирми за въздушен превоз, според които в последно време е силно активиран трафикът от посочените страни на санитарните самолети, които превозват пациенти към Турция.

Освен здравното министерство на страната, две частни компании предоставят санитарни самолети. Едната е Редстар, с катарско участие, която разполага с пет на брой летателни апарата, а другата е S.O.S. Двете фирми извършвали напоследък по 5-6 полета дневно, с които докарвали пациенти от Грузия, Русия, Ирак, от балканските държави и пр., посочва вестникът.

Същевременно не е известно откъде превозват пациенти самолетите, ангажирани от здравното министерство, нито колко са досега приетите с Ковид-19 пациенти от чужбина.

" Сьозджю " се позовава на източници от фирмата Редстар, според които тарифата за услугите на санитарните машини варира между 18 хиляди и 22 хиляди долара.

В Турция няма пречка за прием на пациенти с позитивен тест на Ковид-19. Поради това не е необходимо взимането на специално разрешение от турското здравно министерство. Всеки, който заплати около 20 хиляди долара на фирмата за санитарен самолет, може да бъде докаран за лечение, посочва в. " Сьозджу ".

Според експерти, цитирани в публикацията, пациентите от чужбина се приемат за лечение в обществените градски болници, а също и в някои частни болници.

Същевременно специалистите обръщат внимание, че докато в Китай и други държави пациентите с Ковид-19 се подлагат на много строг контрол, в Турция за момента такъв няма.

От страна на турското здравно министерство няма официална информация относно изложените в материала сведения.

Турският министър Фахреттин Коджа посочи тези дни, че независимо от силния ръст в увеличението на случаите на коронавируса, заетостта на леглата в болничните заведения в страната е малко под 70 процента, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14940  Омбудсманът изиска от Министерство на здравеопазването смяна на часовете за извършване на покупки на възрастните хора Омбудсманът изиска от Министерство на здравеопазването смяна на часовете за извършване на покупки на възрастните хора  Учени предизвестиха: Има заплаха от предаването на COVID-19 от диви животни към хората Учени предизвестиха: Има заплаха от предаването на COVID-19 от диви животни към хората  Нови ограничения в Пловдив по отношение на COVID-19 Нови ограничения в Пловдив по отношение на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР