В парк в град Сакура, Япония бяха орязани повече от

...
В парк в град Сакура, Япония бяха орязани повече от
Коментари Харесай

Окосиха 100 000 лалета в японски парк заради коронавируса

В парк в град Сакура, Япония бяха орязани повече от 100 000 лалета, за да наложат правилата за социално дистанциране за контрол на коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6032
Длъжностните лица в града, намиращ се на 50 километра източно от Токио, отмениха ежегодния фестивал на лалетата, за да откажат хората да се събират, след като миналата седмица беше обявена извънредна ситуация, предаде БНР.

Над 10 000 заразени с новия коронавирус в Япония

" Много посетители дойдоха през уикенда, когато цветята бяха в пълен разцвет. Стана масово събиране, така че нямахме друг избор, освен да вземем решение да отрежем цветята ", каза Сакихо Кусано, служител на градския туризъм.

Броят на заразените с коронавирус в Япония беше 11 500 в сряда. Въпреки липсата на розови и червени цветя, които обикновено покриват като килим градините с лалета на площ от 7 000 квадратни метра по това време на годината, паркът привлича малко посетители.

" Много, много, много жалко. Настроението ми се срина, когато видях това ", каза в сряда 77-годишната Мисако Йонекубо. Отрязаните цветя са били дарени на детски градини.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6032  Вижте какъв брой са инфектираните в Пловдив и къде се лекуват! Вижте какъв брой са инфектираните в Пловдив и къде се лекуват!  Броят на пътуващите със аероплан в Китай пораства Броят на пътуващите със аероплан в Китай пораства  Германия стартира първото клинично тестване на ваксина против COVID-19 Германия стартира първото клинично тестване на ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР