Водещи британски медици призоваха днес за приоритетно ваксиниране срещу COVID-19

...
Водещи британски медици призоваха днес за приоритетно ваксиниране срещу COVID-19
Коментари Харесай

Британски медици настояват за приоритетно ваксиниране на малцинствените групи

Водещи британски медици призоваха днес за приоритетно ваксиниране срещу COVID-19 на малцинствените етнически групи в страната, тъй като те са диспропорционално по-силно засегнати от пандемията, предаде ДПА, цитирана от БТА.

" Обезпокоени сме от неотдавнашни проучвания, които показват, че малцинствените общностите от африкански и азиатски произход не само са по-тежко засегнати от коронавируса, но е и по-малко вероятно да приемат да се ваксинират, когато им се предлага ", каза пред вестник " Гардиън " Мартин Маршал, председател на Кралския колеж на общопрактикуващите лекари.

Той призова здравното министерство да включи етническата принадлежност като един от приоритетните фактори в програмата за ваксинация. Според него личните лекари могат да използват правото си на лична преценка при определяне на дозите, подходящи за малцинствените общности. Маршал и други експерти призоваха също да се води специална информационна кампания, която да разсейва предубежденията сред тези общности.

" Трябва да им разясняваме, че във ваксината не се съдържат месо и месни продукти, че няма свинско, няма алкохол и че ваксините са одобрени от религиозните лидери и религиозните съвети ", каза Хабиб Накви, директор на отдел " Раси и здраве " на Националната здравна служба на Великобритания.

Проучвания сочат, че малцинствените етнически групи имат двойно по-голям риск да умрат от COVID-19 в сравнение с останалата част от населението. Според британските статистически власти смъртността сред чернокожите мъже от африкански произход и от Бангладеш на възраст между 9 и 64 г. е пет пъти по-висока, отколкото сред белите мъже от същата възрастова група в страната по време на сегашната пандемия.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18534  Алибегов се закани: Не отворят ли заведенията, подхващаме италианския сюжет Алибегов се закани: Не отворят ли заведенията, подхващаме италианския сюжет  Руски диетолог предлага витамин D след имунизация против COVID-19 Руски диетолог предлага витамин D след имунизация против COVID-19  Русия се похвали, че имунизацията Русия се похвали, че имунизацията " Епиваккорона " е със 100% успеваемост
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР