Властта се похвали, че се е справила с купуването на

...
Властта се похвали, че се е справила с купуването на
Коментари Харесай

Край на далаверата с шофьорски книжки и листовки

Властта се похвали, че се е справила с купуването на шофьорски изпити на листовки. Ако е имало корупционни практики при шофьорските изпити и несъответствия работата на определени комисии, то това е прекратено, заяви депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, председател на Временната парламентарна комисия, която разглежда въпроси на Николай Колев-Босия за корупция в Изпълнителна агенция „ Автомобилна администрация. Работата на комисията приключи днес.

На това последно заседание се разбра, че самият Николай Колев е без книжка, тъй като заради нарушения са отнети всичките му контролни точки. Информацията беше изнесена от Главна дирекция „ Национална полиция “ в отговор на медийно запитване.

От 2012 година са последните сигнали за купуване на книжки на теоретичен изпит. Тази практика е спряна благодарение на т.нар. „ бели стаи “, заяви Станислав Иванов, след последното заседание на временната комисия:

„ Заключенията са, че наистина може би е имало корупционни практики, имало е несъответствия в работата на определени изпитващи и организации, които според мен са предотвратени. 2012 г. са последните сигнали. 2017 г. сигналите, които са работени, са за съвсем други нарушения. Не е за купуване на книжки на теоретичен изпит. Става въпрос за фалшиви дипломи, за печатане на книжки и т.н. “, посочи Иванов.

Изпитите в „ белите стаи “ се провеждат така, че няма място за корупционни схеми, подчерта Иванов.

По време на последното заседание на Временната комисия стана ясно, че Николай Колев-Босия е лишен от шофьорска книжка заради отнемане на всички контролни точки. Информацията беше изнесена от гл. инспектор Янко Янев от ГД " Национална полиция " на заседание на Временната комисия, която разследва сигналите на Николай Колев-Босия. Данните бяха представени в отговор на медийни запитвания. Нарушенията му са превишена скорост, неспазване на пътни знаци и неизправен автомобил.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР