Ваксината срещу COVID-19, разработена от университета в Оксфорд и компанията

...
Ваксината срещу COVID-19, разработена от университета в Оксфорд и компанията
Коментари Харесай

Нова ваксина срещу COVID-19 дава силен имунитет на хората над 60 г.

Ваксината срещу COVID-19, разработена от университета в Оксфорд и компанията " АстраЗенека " е предизвикала силен имунен отговор при възрастни хора. Окуражаващите резултати дават надежда за една от най-уязвимите групи от населението срещу новия коронавирус. Заключенията на този етап показват, че хората на възраст над 60 г., могат да изградят силен имунитет към вируса.

Европа и САЩ отново са център на пандемията от коронавируса, предупредиха от Световната здравна организация. Ръководителят на европейското подразделение подчерта, че ваксините са много важна част от справянето с кризата, но на тях не трябва да се гледа като на магическо решение.

" Ако всеки от нас даде своя принос, карантините може да бъдат избегнати. Държа на позицията си, че карантините са мярка, до която трябва да се прибягва само в краен случай. Използването на маска само по себе си не е панацея и трябва да се прилага в комбинация с други мерки. Ако 95 % от хората носят маска, то карантините няма да са нужни. При сегашните 60% или по-малко е трудно да се избегне затваряне ", заяви Ханс Клюге, ръководител на европейското подразделение на СЗО, цитиран от Нова телевизия.

Русия регистрира денонощен рекорд на заразени и починали от COVID-19. Новите случаи са се увеличили с близо 24 000 и общият им брой е вече над 2 милиона.

Въпреки увеличаването на случаите, руските власти засега се въздържат от въвеждане на карантина, както при първата вълна на пандемията. В сила са обаче стриктни правила за носене на маски и ръкавици. Русия, която е с население от 145 милиона, се нарежда на пето място в света по заразени с коронавируса след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.

В САЩ жертвите на коронавируса са вече над 250 хиляди. Заразените са 11 милиона и половина. Страната има най-голям брой болни и най-голям брой смъртни случаи в сравнение с всяка друга държава по света. Ню Йорк, който беше епицентър на пандемията през пролетта, от днес затваря училищата до второ нареждане и минава на онлайн обучение само осем седмици след началото на учебната година.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15350  Над 36 000 нови случая на болест с COVID-19 в Италия за последните 24 часа Над 36 000 нови случая на болест с COVID-19 в Италия за последните 24 часа  Президентът на Португалия ще изиска от Народното събрание да утвърди удължение с 15 дни на изключителното състояние в страната Президентът на Португалия ще изиска от Народното събрание да утвърди удължение с 15 дни на изключителното състояние в страната  По една гибел на всеки 17 секунди в Европа от Коронавирус По една гибел на всеки 17 секунди в Европа от Коронавирус
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР