В Свищов са изследвани 215 лица за коронавирус, пробите са

...
В Свищов са изследвани 215 лица за коронавирус, пробите са
Коментари Харесай

В Свищов са изследвани 215 души за коронавирус, пробите са отрицателни

В Свищов са изследвани 215 лица за коронавирус, пробите са отрицателни, съобщиха от крайдунавската община. Днес е третият ден от проучването на епидемичната обстановка, в който са изследвани 95 лица за коронавирус - пробите са отрицателни. С данни за наличието на антитела IgG са установени четирима души. Изследваните лица в днешния ден са ученици и граждани.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6570
Пробите са направени чрез бърз тест IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2, подобно на лицата, тествани в първите два етапа от проучването, което е обхванало 60 от работещите в промишлените предприятия и супермаркетите, както и 60 лица от рисковите групи - органи на реда, социални работници, служители от чистотата и от пощенските служби.

Трима души избягаха от карантината си в Балван, Виноград и Свищов

Очаква се окончателният анализ от проведените изследвания. Отрицателните резултати до момента са обнадеждаващи, но не дават пълна картина на епидемичната ситуация, посочват от общината. Възможно е да има заразени, които на този етап да не са установени. Средствата за тестовете са осигурени от общинския бюджет.

Община Свищов призовава да се спазват мерките за безопасност при посещенията в парковете. В Свищов продължава набирането на дарения за нуждите на Общинския кризисен щаб и МБАЛ " Д-р Димитър Павлович ". Кметът Генчо Генчев е благодарил на всички дарители, които са предоставили парични и защитни средства.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6570  Фондация подари защитни костюми на пожарната Фондация подари защитни костюми на пожарната  Искрен Веселинов: Няма по какъв начин да облекчим ограниченията, в случай че има взрив на заболеваемостта Искрен Веселинов: Няма по какъв начин да облекчим ограниченията, в случай че има взрив на заболеваемостта  Съборът в Копривщица се отсрочва за 2021 година Съборът в Копривщица се отсрочва за 2021 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР