Българите по-скоро симпатизират на затягането на мерките, макар че остава

...
Българите по-скоро симпатизират на затягането на мерките, макар че остава
Коментари Харесай

Приеха ли българите COVID-10 насериозно и свикнаха ли с ограничителните мерки?

Българите по-скоро симпатизират на затягането на мерките, макар че остава извънредна обърканост. Това коментира социологът Първан Симеонов от " Галъп Интернешанъл ".

" Обществото като че ли само свикна с този тип мерки ", заяви той и добави, че през лятото хората са били против, но през есента са били с нагласа да одобрят нови мерки.

Симеонов обясни пред бТВ, че промяната в мнението на българите може би се дължи на повишения ръст на заболеваемост у нас и гледайки какво се случва в света. Социологът изтъкна, че има сериозна общесвена неизвестност.

" Веднъж има страх от пандемията и страх от какво предстои ", подчерта Симеонов.

" Хората не знаят какво да очакват. Неизвестността е сериозна. Има доста сериозни финансови проблеми. 21% ще ви кажат, че познават хора с психични проблеми заради коронавирус. Тревожността означава болест само по себе си или отключване на болест. Така че удърът от кризата е двоен ", обясни още той.

Първан Симеонов каза, че българите имат " гадния навик " да смятаме, че нещата се случват само при нас. Ситуацията у нас обаче не е уникална. Каквито чувства имат българите спрямо вируса или спрямо ваксината, такива са и настроенията в чужбина.

Първа Симеонов каза още, че у нас има хора от лагера на Мангъров и от лагера на Мутафчийски.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15994  Турция с по-строги ограничения в битката с COVID-19 от през днешния ден Турция с по-строги ограничения в битката с COVID-19 от през днешния ден  От през днешния ден персоналните лекари издават безвъзмездни посоки за PCR От през днешния ден персоналните лекари издават безвъзмездни посоки за PCR  В Ирландия влиза в действие постепенна анулация на карантината В Ирландия влиза в действие постепенна анулация на карантината
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР