Броят на работниците, които бяха уволнени от малки компании в

...
Броят на работниците, които бяха уволнени от малки компании в
Коментари Харесай

Ръст на съкращенията при малкия бизнес в САЩ с над 1000% през март

Броят на работниците, които бяха уволнени от малки компании в Съединените щати, скочи с над 1000% през март в сравнение с предходния месец в резултат на коронавирусната криза, сочат данните, публикувани от компанията за човешки ресурси Gusto, базирани на повече от 100 000 малки предприятия в цялата страна.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4974
Когато молбите за обезщетения при безработица започнаха да нарастват стремглаво в цялата страна през март, съкращенията сред малкия бизнес скочиха с цели 1021% в сравнение с февруари, заяви пред бизнес телевизия CNBC Даниел Стернберг от компанията Gusto, добавяйки, че " това е безпрецедентно ".

След десетилетие на растежа на работните места, малките предприятия бързо започнаха да прибягват през последните седмици до съкращения и до намаляване на работните часове, за да оцелеят при текущия силен икономически спад в резултат на пандемията от COVID-19.

Равнището на инфлацията в САЩ е спаднало през март

Според данните на Gusto, броят на малките предприятия в САЩ е намалял с 3,7%. " Това са 4% по-малко наети хора за един месец, което се равнява на повече от 2 милиона души ", отбеляза Даниел Стернберг.

През този период малките предприятия в Ню Йорк, особено тези, които разчитат на пешеходния трафик, отбелязаха най-високата нетна загуба на служители, следвани от тези в Небраска и Ню Мексико, установи проучването на компанията Gusto.

Очаква се април да бъде много по-лош, като редица икономисти прогнозират безработицата от 15% или дори 20%.

Като цяло в малките предприятия в САЩ работят около 59 милиона души, според Администрацията за малък бизнес.

САЩ използва суперкомпютри да борят коронавируса

В същото време половината от всички малки фирми заявяват, че няма да могат да работят след три месеца без да им бъде оказана финансова помощ, показва неотдавнашно проучване на Goldman Sachs.

" Вече има предприети много стимулиращи мерки ", посочи съоснователят на Gust - Томър Лондон и добави: " Ключът е да предоставите тези долари в ръцете на малкия бизнес ".

Данните на компанията Gusto се основават на проучване на техните собствени клиенти, които са предимно малки фирми със 100 или по-малко служители всяка, отбелязва БНР.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4974  Португалия ще удължи изключителното състояние до 1 май Португалия ще удължи изключителното състояние до 1 май  Отпускат пари за родители в неплатен отпуск и дребни предприятия Отпускат пари за родители в неплатен отпуск и дребни предприятия  Национален статистически институт започва нова графа COVID-19 Национален статистически институт започва нова графа COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР