Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с

...
Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с
Коментари Харесай

Германия съобщи за нови 14 714 случая

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 14 714 до 418 005, съобщи днес институтът " Роберт Кох ". Смъртните случаи са се увеличили с 49 до 10 003, предаде Ройтерс.

В Берлин от днес влизат в сила нови правила за маските, предаде ТАСС - за първи път от началото на пандемията жителите на столицата ще трябва да носят предпазни средства не само вътре в помещенията, но и на открито - на пазарите и на десетина най-оживени улици, както и навсякъде, където е невъзможно да се спазва дистанция от 1,5 метра. Досега маските бяха задължителни в магазините, обществения транспорт, музеите, библиотеките, училищата.

Затягат се и ограниченията за социалните контакти. До днес на открит въздух можеше да се събират до 50 човека, а на частни събития на закрито - 25, а сега лимитът се съкращава до 25 и 10 души съответно. Спазването на новите правила през уикенда ще се контролира от 1000 полицаи, допълва ТАСС. Властите в Германия постепенно затягат мерките, но засега не желаят да налагат локдаун, както през март и април, сиреч да затварят кафенета, барове, ресторанти и учреждения. Такива радикални мерки прие баварският окръг Берхтесгаденер-Ланд, с около 105 000 жители.

Кметът на Берлин Михел Мюлер помоли гражданите да спазват действащите ограничения, за да не се повтори сценарият от пролетта. " Ако не успеем да забавим разпространениието на инфекцията, ще трябва да въведем допълнителни ограничения ", каза той.

Маски на улицата ще трябва да носят не само берлинчани, но и жителите на други градове, като Мюнхен и Кьолн. Нарушението се наказва с глоба, като всяка федерална провинция налага собствени правила - в Берлин глобата е от 50 до 500 евро, в Бавария - 150, в Тюрингия - 60, отбелязва ТАСС. Освен това се глобяват онези, които при посещение на обществено място оставят неверни контактни данни - физическите лица плащат 50 евро, юридическите - ако не проследят нарушението - 1000.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13732  Протестна акция срещу рестриктивните мерки имаше в италианския град Неапол Протестна акция срещу рестриктивните мерки имаше в италианския град Неапол  Бразилски институт ще внася китайска ваксина против КОВИД-19 Бразилски институт ще внася китайска ваксина против КОВИД-19  Африка с 40 700 умряли от ковид Африка с 40 700 умряли от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР