Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Тръмп и Джонсън искат координиран международен отговор на пандемията

Британският премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и президентът на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския са се съгласили, че е необходим координиран международен отговор на пандемията от новия коронавирус, включително по линия на Г-7, съобщи канцеларията на Джонсън в изявление, цитирано от Ройтерс, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5970
В телефонен разговор двамата лидери са обсъдили и търговските отношения.

" Лидерите се ангажираха да продължат да работят заедно за укрепване на двустранните ни отношения, включително чрез подписване на споразумение за свободна търговия възможно най-скоро ", каза говорителка на " Даунинг стрийт ".

След като Великобритания напусна ЕС, сключването на търговско споразумение със САЩ е основен приоритет за администрацията на Джонсън, отбелязва Ройтерс.

Според изявление на Белия дом Джонсън е казал на Тръмп, че се чувства по-добре и се възстановява, след като беше в болница заради заразяване с коронавируса.

Тръмп и Джонсън " потвърдиха тясното си сътрудничество в Г-7 и Г-20 за отварянето на световните икономики и гарантиране, че нуждаещите се ще получат необходимите медицински грижи и продукти ", се казва още в изявлението на Белия дом.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5970  Над 20 000 починаха от COVID-19 във Франция Над 20 000 починаха от COVID-19 във Франция  Над 2,5 милиона инфектирани от новия ковид в света Над 2,5 милиона инфектирани от новия ковид в света  Броят на умрелите от ковид в Италия още веднъж се усили Броят на умрелите от ковид в Италия още веднъж се усили
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР