Борис Бояджиев никога не е отричал, че е е заграбил

...
Борис Бояджиев никога не е отричал, че е е заграбил
Коментари Харесай

Войната на мутрите Николай Банев и Борис Бояджиев за преразпределението на държавата…

Борис Бояджиев никога не е отричал, че е е заграбил много български предприятия по линия на масовата приватизация, както и Банев не е отричал това обстоятелство, факт. Масовата приватизация с бонови книжки започна на 08.01.1995г. и днес се навършват 24 години от т.н. масов грабеж и погрома на България, пише troyanpress.com

Главните герои естествено са Борис Бояджиев и Николай Банев. Имуществото заграбено от тях, днес е разпродадено и претопено през симулативни фалити, като всички активи и парите предприятията са достигнали не акционерите, а са при самите приватизотори, който се наричат бизнесмени. Така Борис Бояджиев и Николай Банев днес се наричат бизнесмени и говорят за морал и ценности!!!

Днес никой от нас не получи отговора на въпросите как Борис Бояджиев и Николай Банев получиха българската икономика като подарък по линия на масовата приватизация. Как така всички акционери, бяха измамени да си дадат боновите книжки на фондовете АКБ и „ Св.Никола “ и днес собственици на активите са двама човека Николай Баневи Борис Бояджиев?! Как така Банев и Бояджиев фалираха близо 200 предприятия и стотици хиляди хора работещи там, днес са на улицата, а младите, техните деца и внуци си търсят работа в чужбина?! Днес Банев и Бояджиев са демократи, хора с морал и много пари!? Те ходят на протести пред Съдебната палата в София и се борят срещу Правителството, срещу Главния прокурор, за съдебна реформа, те искат да ръководят държавата, Банев иска дори да е президент!? На протестите са редом с Радан Кънев и Христо Иванов.
А адвокатът Кънев по много странен начин винаги гравитира около Борис Бояджиев и Николай Банев, защо ли?!

Ето и първата сага…


извлечение от Протокол №6, 12.03.1997г. на Св.Никола

През 1997г. Борис Бояджиев от Асеновград, вече е изпълнителен директор на Национален Приватизационен Фонд „ Свети Никола „ (ПФ „ Св. Никола “), а зам.-председател на надзорния съвет на фонда е и директор на „ Елма “АД -инж. Пенчо Адърски.


статия от в-к „ Пари “

Целта на Борис Бояджиев била приватизацията на „ Елма “ АД. Започват кампания от 1995/96г. по набиране на лица, които да участват в приватизацията на „ Елма “АД чрез ПФ „ Св. Никола “. С това се заемат директора на „ Елма “ инж. Пенчо Адърски, Нанчо Неофитов, Сашка Яшева и др. служители на Елма-АД и успяват да убедят значителна част от работниците и служителите на завода в каузата си, в която вероятно и те са били заблудени от Бояджиев.

Така Бояджиев успява да събере 3,84% от портфейла нужен му да превземе „ Елма “АД, Банев с ПФ АКБ успява да го победи със своите 34%. Така Борис Бояджиев започва да върти номера на събранието на 04.05.1997г. като саботира провеждането му с твърдението, че не било редовно, тъй като не бил се запознал с дневния ред. В хода на събранието подкрепя Банев в решенията му, но след като поисква да влезе в надзорния съвет на завода и Николай Банев го отрязва, Борис Бояджиев, Пенчо Адърски и антуража им (както и от „ Св. Никола “), напускат демонстративно събранието, за да осуетят смяната на ръководството и влиянието на Борис Бояджиев, който е видял как губи възможността да приватизира „ Елма “АД.

Прави впечатление обаче, че съществен момент в доклада бил поставения въпрос за случка, в която се говори за периода 1995-1996г. през който от „ Елма “АД били изнесени електромотори за 1 500 000 ДМ (Германски марки),които към съответната дата били толкова лева. Тези Електромотори били изнесени в посока фирма Елма Розин. Притеснителното обаче е, че въпреки неплащането на моторите, Елма продължавала да изнася без да търси сметка къде са парите! Приватизацията стартира от 08.01.1995г. и тогава е бил създаден Първи Приватизационен Фонд (Борис Бояджиев), а Борис Бояджиев както знаем освен доносническите си способности като сътрудник на ДС, друго няма. Както знаем е бедно момче от Асеновград, баща му от Шумен, а майка му от Севлиевско. Така, че Бояджиев се е нуждаел спешно от пари и явно ги е намерил точно в лицето на Елма-АД по схемата подобна на друг обир с който е свързан, този на Алфабнак през 2011г. но тук сумата не е 1,5 млн. лв, а цели 21 млн. лв.

След като е изхвърлен от Елма-АД, Борис Бояджиев се задоволява с „ Димо Дичев “,който приватизира с боновите книжки на работниците и служителите на Елма-АД, Троян. Така през 1997г. Бояджиев вече има леярната „ Димо Дичев “ в Харманли, която през 1998г. прекръства на „ Елпром Харманли “.Така в Харманли се появява Елпром Харманли като в стремежа си за наваксване, той събаря и паметника на Димо Дичев пред завода, за да няма помен от старото име. Така започва плана как да се докопа отново до „ Елма “.
Това изглежда по някакъв начин отдалечено във времето, но е много показателно и дава отговори на много въпроси, като защо Николай Банев и Борис Бояджиев са бащите не само на масовата приватизация, а и на умишления фалит на Елма-АД?!









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР