Аз мисля, че всички виждаме, че целият свят е на

...
Аз мисля, че всички виждаме, че целият свят е на
Коментари Харесай

Вирусолог: Целият свят е на война с невидим враг

Аз мисля, че всички виждаме, че целият свят е на война с този вирус и врагът е невидим. Мисля, че най-важно е всеки да осъзнае сериозността на поведението.Това каза виросолът проф. Радостина Александрова.

Тя каза, че геномът на COVID-19 е доста устойчив и още няма някакви сериозни мутации. Александрова поясни, че това са промени в неговата генетична информация.

По отношение на ваксината, експертът каза, че всички имат доста обещаващи показатели. 42 са в клинични изпитвания, а 3 са в последна фаза.

„ Модерна “, „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ са трите със сходна стратегия.

„ Те използват информационна RNK, която вътре в организма ще произведе онази част от шипчето на вируса, отговорна за имунния отговор. Става въпрос за синтетично създадена информационна RNK. Ваксината не съдържа жив вирус “, поясни вирусологът.

„ Всички специалисти предупреждават, че дори ваксината срещу COVID-19 да стане налична, няма да можем автоматично да превключим към нормалния живот “, добави тя.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15379  Диян Стаматов пред Novini.bg за маските в часовете: Това е шансът за присъствено образование

Диян Стаматов пред Novini.bg за маските в часовете: Това е шансът за присъствено образование  Десет кислородни концентратора ще закупи Община Бургас Десет кислородни концентратора ще закупи Община Бургас  Музеите във Вашингтон затварят порти поради пандемията Музеите във Вашингтон затварят порти поради пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР