100-метров водовъртеж е разрушил инфраструктурата в пещерата Дяволско гърло при

...
100-метров водовъртеж е разрушил инфраструктурата в пещерата Дяволско гърло при
Коментари Харесай

100-метров водовъртеш разруши Дяволското гърло. Ще бъде ли възстановена?

100-метров въртоп е разрушил инфраструктурата в пещерата Дяволско гърло при наводненията през уикенда. Реката е вдигнала равнището си фрапантно и е завлякла със себе си голямо количество дървен материал, който е достигнал до централната зала на пещерата и е предизвикала и задръстване на сифона.

През миналата вечер Владимир Солаков от туристическо сдружение „ Орфей ”- Девин, които стопанисват обекта, е опитал да влезе, с цел да види вредите, само че не е съумял, тъй като главната зала на пещерата към момента е била цялостна до горе. Постига триумф едвам 16 часа след бедствието.
Ледено кралство преди Триград – красиво и рисково (СНИМКИ)
През ледено кралство минават с колите си поданици и посетители на девинското село Триград в най-студените зимни дни и нощи. Точно преди тун...

 

" Водовъртежът е причина за разрушение на парапетите, електрическите съоръжения и маршрутите вътре в пещерата. Следващата стъпка ще бъде да намерим електротехници, които да възстановят електрическата апаратура, което е мъчно занятие, тъй като това са 260 метра подземен и 100 % влага. Ще се опитаме да създадем организация от 15-20 души, които да внасят вътре трошляк и пръст, с цел да възстановят пътеките и площадките. ", споделя пред екипа на Владимир Солаков.


Владимир е безапелационен, че ще направи всичко допустимо пещерата да бъде възобновена в най-скоро време и даже да бъде по-красива от преди за своите гости.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР