100 безплатни прегледа при специалист онкохирург ще бъдат извършени, благодарение

...
100 безплатни прегледа при специалист онкохирург ще бъдат извършени, благодарение
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за рак на гърдата през февруари в КОЦ – Бургас







100 безвъзмездни прегледа при експерт онкохирург ще бъдат осъществени, с помощта на акция проведена от Ротари клуб „ Бургас Приморие “, взаимно с  Комплексния онкологичен център. В момента се прави записване на искащите да бъдат прегледани.

„ Има огромен интерес към акцията и доста от часовете към този момент са непокътнати. Прегледите са за дами от 30 до 50 години, с фамилна анамнеза (баби, майки, лели по майчина лилия с рак на гърдата), за тях профилактичните прегледи са изключително значими “, сподели шефът на онкологичния център проф. доктор Христо Бозов.

В регистъра към КОЦ – Бургас се водят 3 556 дами с рак на гърдата, а за предходната година има открити нови 257 случая.

„ Кампанията има за цел посредством навременна профилактика да се реализира ранно слагане на диагноза и следващо сполучливо лекуване на заболяването. Искрени благодарности за помощта на Ротари клуб „ Бургас Приморие “! Продължава и акцията ни за обезпечаване на перуки за дамите с химиотерапия и интензивно продължаваме да подсещаме за профилактика, с цел да се слага на време диагнозата и да има сполучливо лекуване на заболяването. “, напомни проф. Бозов.  

Безплатните прегледи за рак на гърдата ще се извършват през месец февруари, всеки ден от 12:30 ч. до 13:00 ч. , в Хирургичния кабинет номер 204 на Диагностично-консултативен блок в КОЦ-Бургас. Записване на посочения телефон: 056/82 01 42 или на място на Регистратурата.

повече може да чуете в звуковия файл:
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР