10 събития представя Пролетният салон на изкуствата във ВарнаДесет събития,

...
10 събития представя Пролетният салон на изкуствата във ВарнаДесет събития,
Коментари Харесай

Започва Пролетният салон на изкуствата във Варна

10 събития показва Пролетният салон на изкуствата във Варна

Десет събития, измежду които срещи със актуалните български създатели Георги Бърдаров, Теодора Димова, Здравка Евтимова, Амелия Личева, джаз, рок, електронна музика и симфонична класика ще звучат в границите на Пролетния салон на изкуствата във Варна, който ще се организира в интервала от 21-ви март до 22-ви април , оповестиха от дирекция " Култура и духовно развиване “ към Община Варна. Началото ще бъде обещано с национална дискусионна среща на тематика " Библиотеката – концепция и действителност “, във връзка 140 години от основаването на Република България " Пенчо Славейков. Събитието ще се организира на 21-ви март, вторник, от 10,30 ч. в изложба " Графит “.

На 25-ти март , събота, в Концертното студио на Радио Варна от 11 ч. ще бъде показан романа " Absolvo te “ на белетриста Георги Бърдаров.  Той е троент победител в надпреварата за оратори, презентатори и разказвачи " Майстор на думите “, а през 2015 година завоюва телевизионното предаване " Ръкописът “ на Българска национална телевизия. През 2021 година в Бърдаров получава Наградата за литература на Европейски Съюз за романа " Absolvo te “.

В същия ден и на същото място , само че от 17,30 ч., ще стартира литературната среща " По пътеката към положителното “, отдадена на майчинството и писателския труд с три отдадени на литературата дами - Здравка Евтимова, Теодора Димова и проф. Амелия Личева. Трите дами идват по покана на кмета на Варна Иван Портних.

На 4-ти април , вторник, в Градската художествена изложба от 18:00 ч. ще се организира джаз концерт на трио в състав: Михаил Иванов - контрабас, Росен Захариев - тромпет, и Христо Йоцов - барабани. Триото към този момент пожъна триумф през юли в София на фестивала Sofia Jazz Days. Концертът е част от плана на Михаил Иванов " Noise Linguistix “.

На 7-ми април , петък, в Концертното студио на Радио Варна от 18:00 ч. ще звучи една българската рок група " Innerglow “, само че този път техните композиции ще бъдат поднесени акустично.

На 9-ти април , неделя, от 18 ч. на същото място ще се организира музикалният " пърформанс “Адажио “ на Мирослав Гочев. Той ще потопи публиката в магия посредством електронни импровизации върху разнообразни типичен пиеси.

На 11-ти април , вторник, от 18 ч. в Радио Варна ще бъде показан музикално-поетичният театър " Бряг за завръщане “ с присъединяване на артиста Асен Масларски и поетесите Камелия Кондова и Елица Виденова.

На 19-ти април , сряда, в Градската художествена изложба от 18,00 ч. ще звучи Сергей Рахманинов. Посвещението има двоен мотив: 150 години от рождението на композитора и 80 години от кончината му. Събитието се осъществя по концепция на Стефан Бояджиев (пиано), който ще разчита на сцената на Радинела Василева (сопран), Кремена Христова (виолончело) и четиригласен вокален отбор.

На идващия де н Градската художествена изложба ще показа от 18,00 ч. изложбата на възпитаници от художествените паралелки в НУИ " Добри Христов “. 

За край на Пролетния салон, от 11,30 ч. на 22-ти април, събота , в Градската художествена изложба ще звучи камерният оркестър " Анима “ и Хор " Арс музика “.

Вход свободен за всички прояви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР