10-годишният Марк и неговата майка са сред многото бежанци от

...
10-годишният Марк и неговата майка са сред многото бежанци от
Коментари Харесай

10-годишният Марк от Украйна ще тренира тенис безплатно във Варна

10-годишният Марк и неговата майка са измежду многото бежанци от Украйна у нас. От няколко дни те са на несъмнено място във Варна. Голямата обич на момчето е тенисът. И във Варна то ще продължи да тренира в клуб " Черно море Елит ". В знак на съпричастност спортният клуб ще дава терена си на Марк изцяло гратис.

Смразяващият писък на сирените в Одеса предиздвикали Марк и майка му Аня да вземат най-необходимото и да избягат от ужаса на войната. Пристигат във Варна при започване на март и се настаняват при свои близки.

Тъй като аз съм от Украйна, а там в този момент има война, в България ще се усещам по-добре, с цел да не виждам всичко това, споделя момчето.
Във Варна Марк ще продължи да тренира тенис, само че към този момент с нови другари. Ръка му подават от локален състезателен клуб.

Марк е на тенис кортовете от 6-годишен и макар че се е разделил с дом и другари поради войната, продължава да мечтае.

Мечтая да стана първа ракета в света, признава той.

От варненския клуб по тенис са подготвени да одобряват и други украински деца, които да упражняват при тях.

Децата от Украйна ще упражняват гратис и това един жест на благосклонност, на взаимност. Всички сега гледаме тези, които имат потребност и от тенис, и от други неща, да им помогнем, споделя Огнян Илиев, ръководител на Тенис клуб " Черно море Елит " - Варна.
Марк и майката му ще останат във Варна най-малко един месец, като се надяват до тогава войната да свърши. Помощ им оказва чичото на детето, който живее в Литва, само че познава Варна от летните почивки тук.

Тук не са толкоз надалеч от Одеса. Те се надяват всеки ден, че ще могат да се върнат в родния си град. Надяват се, че наближава краят на войната и ще има мир по целия свят, споделя Руслан, чичо на Марк.
А до момента в който Марк се завърне в Одеса, новите другари и тенисът ще му оказват помощ да не помни воя на сирените и загатна за войната в родината.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР