10-годишният Дениз, който бе нахапан зверски от куче преди пет

...
10-годишният Дениз, който бе нахапан зверски от куче преди пет
Коментари Харесай

Пет месеца след инцидента: 10-годишният Дениз, нахапан жестоко от куче, живее втори живот

10-годишният Дениз, който бе нахапан свиреп от куче преди пет месеца, живее втори живот, с помощта на експертите на Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив. След дълго лекуване и възобновяване детето към този момент върви на учебно заведение, макар тежките контузии получени при случая. Днес Дениз още веднъж идва в лечебното заведение, само че с усмивка и признателност към своите спасители, съобщава .

 10-годишно дете е с заплаха за живота след нахлуване от куче Виж още

В средата на юни Дениз е нахапан от куче от породата азиатски вълкодав в хасковското село Въгларово. Докаран e в Университетската болница " Свети Георги " със съществени пострадвания и с заплаха за живота. И тук попада на своите спасители.

" Аз в никакъв случай няма да го не помни този ден, ние може би за 5 минути събрахме голям екип от хора, всички бяхме у дома , никой не знаеше защо идва, това дете беше раздрано, с несъвместими с живота контузии ", съобщи проф. доктор Пенка Стефанова, шеф на Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ " Св. Георги ".

Екипът от експерти прави комплицирана интервенция, която продължава часове наред.

" Бързата реакция избави това дете, аз такова нещо за 30 години не съм виждала ", добави проф. доктор Пенка Стефанова.

След 7 дни в кома и 30-дневен престой в болничното заведение, Дениз към този момент тича и върви на учебно заведение.

" Аз съм като атракция на учебното заведение, всеки втори ме пита дали желая да му покажа раната, белезите ", показа Дениз.

" 7 дни беше в кома, това бяха най-тежките моменти и към този момент като отвори очи бяхме по-спокойни ", споделя Татяна, майка на Дениз.

Сестрата на Дениз посвещава стих на лекарите. След всичко, което претърпява, не е изненада защо мечтае момчето.

" Искам да стана хирург ", споделя Дениз.

 Снимка: Скрийншот

Агресивните кучета към този момент не тормозят жителите на Въгларово, само че делото против притежателя им към момента не е стартирало. А Дениз гледа напред и се пробва да не помни случилото се.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР