10 години след зверската катастрофа, която предизвика пиян край Приморско,

...
10 години след зверската катастрофа, която предизвика пиян край Приморско,
Коментари Харесай

Бойкот на ледено шоу с Максим Стависки в София

10 години след зверската злополука, която провокира пийнал край Приморско, Максим Стависки ще танцува в зала „ Арена Армеец” в столицата, а присъединяване му в леденото шоу „ Шампионска церемония вечер “ отприщи вълна от гневни мнения в интернет.

Името на олимпийския първенец накара стотици фенове на фигурното пързаляне да избухнат във форумите, че ще бойкотират шоуто, което другояче на драго сърце биха гледали.

Те са възмутени не толкоз от леката условна присъда, която отнесе фигуриста, колкото от наглото му държание и индиферентност към тежкото положение на потърпевшата Мануела Горсова. „ Не имах вяра този палач да смее да се демонстрира на българска сцена. Това не може да се наложи посредством съд и полиция. Можем да го наложим единствено ние, евентуалните фенове. Да го изритат от спектаклите, а не да го вместват някъде по-надолу, с дребни букви. И жена му не бих гледала - ще виждам единствено завоите на Ропотамо и кръв”, палят се почитатели на фигурното пързаляне в интернет, писа „ Уикенд “.

След зверската злополука, породена от Стависки, в която почина 24-годишен мъж, а приятелката му Мануела след тежка кома е в тежко положение и до през днешния ден, Максим и Албена сложиха завършек на дейната си спортна кариера. Те обаче продължиха да вземат участие в шоу спектакли върху лед. Пръвоначално грандиозното шоу трябваше да бъде показано на 25-и ноември, само че по необясними аргументи датата му бе изменена за 17-и февруари.

Въпреки огромната промоция със „ фамилни билети” при 2 закупени билета за възрастни, да се получат още 2 детски, билетите за леденото шоу са продадени единствено на половина. Зрелищният театър на легендата Иля Авербух на 17 февруари, се популяризира без да се загатва името на Стависки. Предусещайки вълна от неодобрение поради присъединяване на скандалния руснак, уредниците рекламирали леденото шоу с имената на Албена Денкова и двукратния олимпийски медалист по гимнастика Йордан Йовчев. Името на Максим са го неглижирали и загатнали като че ли апропо измежду останалите 12 участника.

В „ Шампионска церемония вечер “ ще вземат участие още световноизвестни реализатори и първенци по фигурно пързаляне като Алексей Ягудин, Татяна Тотмянина, Роман Костомаров, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, Мария Петрова, Алексей Тихонов, Маргарита Дробязко, Повилас Ванагас, Татяна Волосожар и Максим Транков. Освен звездния състав от съветски актьори, планът мключва още театрални и циркови актьори, въздушни и ледени акробати и водещи солисти.

Оригиналната сцена съставлява композиция от ледена пързалка върху която световноизвестните звезди на лед ще показват фрагменти от най-хубавите си многочислени представления през годините, плюс втора, акробатична сцена. На нея редом с фигуристите група гимнастици от школата на Йордан Йовчев ще изиграе своите акробатични композиции по едно и също време с сътрудниците си на леда. Комбинацията и синхронът сред гимнастическите осъществявания и фигурното пързаляне е извънредно истинска концепция, която българските фенове ще видят за първи път. Цените на билетите варират сред 40 и 120 лв..

източник: HotArena
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР