10 февруари е крайният срок, който граждани и общинска администрация

...
10 февруари е крайният срок, който граждани и общинска администрация
Коментари Харесай

До 10 февруари русенци могат да подават заявления за членство в Обществения съвет по околна среда

10 февруари е крайният период, който жители и общинска администрация дефинираха за всички искащи да подадат заявление за участие в Обществения съвет по околна среда.

Това бе решено на вчерашното съвещание, на което бе разискван правилникът за активността на новата конструкция.

„ Вратите на този публичен съвет би трябвало да са отворени за всеки човек в общината ни, който се интересува от тематиките на околната среда “, сподели кметът Пенчо Милков.

В хода на полемиката стана ясно, че присъстващите упорстват в съвета да влизат жители, представители на Неправителствени организации, общинската администрация, научните/академични среди, бизнеса и други държавни институции, когато включените в дневния ред въпроси са от тяхната подготвеност.

Новата конструкция подтиква гражданското присъединяване и дава независимост на русенци да осъществят действия и да излизат с публични оферти, свързани с опазването на околната среда към кмета на Община Русе, според неговите пълномощия.

Всички жители, които имат предпочитание да станат членове на Обществения съвет по околна среда, могат да подадат документално заявление до кмета на Община Русе в свободен текст на имейл до идващия четвъртък (10 февруари).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР