10.06Шаро фест. Орлин Павлов, P.I.F., Керана и космонавтите, Rewind, Cool

...
10.06Шаро фест. Орлин Павлов, P.I.F., Керана и космонавтите, Rewind, Cool
Коментари Харесай

Календар: корейско кино, да бъдеш Алберт Айнщайн, джаз, за животните с музика

10.06
Шаро фест. Орлин Павлов, P.I.F., " Керана и космонавтите ", Rewind, Cool Den - Филип Аврамов и " Бог рок " се събират на обща сцена за концерт-кулминация в благотворително събитие на организацията " Шаро - подай лапа на изоставените ". То има за цел да събере средства за създаване на ново леговище по европейски стандарти за бездомните животни. Следобедната му стратегия стартира със занимания за най-малките - изобразяване и оцветяване, запознаване с дребни кученца и фотоси с тях, фокуси, игри, награди и изненади. В 17.30 ч. следват проява по смирение и атрактивни номера, показани от Дария Иванцова и нейните необикновено надарени и особено подготвени кучета, занимателни игри за по-големите, като за всички спечелили ще има награди. " Арена София ", 16.30 ч., вход: от сърце, на входовете, както и на терена, ще има кутии за дарения.
10 и 11.06
Седмица на Корея. Посолството на Република Корея в България кани пловдивчани на безвъзмездни прожекции на две корейски кино заглавия. В петък е " Бягство от Могадишу " (18:30 ч.) - въздействащ трилър, основан на действителни събития от 1991 година, чието деяние се развива в Могадишу, столицата на Сомалия, която по това време е в революция. В събота прожекцията е на " Забранена фантазия " (15:30 ч.), историческа драма, основана на същински персони от времето на династия Чосон. Прожекциите са съпроводени от фотоизложба, представяща корейската обичайната архитектура.

Пловдив, Lukcy, Дома на киното, вход свободен, филмите са със надписи на български език
10.06
Креативно премеждие. Как да се превърнеш в Айнщайн за един час? Спектакъл-предизвикателството, което ни предизвика да потърсим тайните на творчеството на Алберт Айнщайн - геният, творил в науката, чиито правила могат да бъдат приложени във всички сфери на човешката активност. Авторът на текста, режисьор и реализатор Димитър Узунов дружно с екипа на спектакъла имат амбициозната задача да трансфорат всеки един от публиката в специалист по креативност за час.
Реклама
Сцена " Дерида ", 19:30 ч., Билети: 12/ 15 лева от системата на EpayGO или касите на EasyPay
10 и 11.06
Джаз конгрес Стара Загора. Специално за десетия си рожден ден Международният джазов фестивал посреща унгарския оркестър Modern Art Orchestra, учреден, управителен и дирижиран от световноизвестния тромпетист, композитор и аранжор Корнел Фекете-Ковач. От българска страна ще слушаме Милица Гладнишка и Военен бигбенд Стара Загора, тромпетиста Михаил Йосифов, както и старозагорски джаз музиканти. А за най-малките е матинето " Джаз за деца ".

Стара Загора, Античен комплекс " Августа Траяна ". Информация на и на фейсбук страницата на събитието
11.06
Жените на Пучини. Мултимедиен концерт - роман за дамите в живота на великия композитор, неговите героини и вдъхновения - деликатната Мими, жизнерадостната Мюзета, ревностната Тоска, студената Турандот, доверчивата, само че горда Бътерфлай. В програмата са включени арии и ансамбли от опери на Пучини с присъединяване на Габриела Георгиева, Йоана Железчева, Илина Михайлова, Ирина Жекова, Рейналдо Дроз, Валерий Георгиев, Пламен Димитров, Оркестър на Държавна опера Варна и специфичното присъединяване на Доната д`Аннуцио Ломбарди, носителка на премия " Пучини " 2019 година Диригент е Якопо Сипари ди Пескасероли, под режисурата на Сребрина Соколова.
Реклама
Варна, Летен спектакъл, 21:00 ч., Билети: 25 - 60 лева от мрежата на Eventim и от касите на ФКЦ и онлайн
11 и 12.06
Национален балет на Грузия " Сухишвили ". Световната сензация идва на турне в България със специфична юбилейна стратегия по случай 75-годишнината от основаването й. Двучасовата стратегия с най-зрелищните и емблематични танци, основани през всичките тези години.

11 юни, Пловдив, комплекс С.И.Л.А., 19:00 ч., 12 юни, НДК, 19:00 ч.
до 12.06New Stages Southeast. Второто интернационално издание на фестивала за нова драматургия ще показа серия от театрални четения и пърформанси на пет разнообразни местоположения - текстове от обещаващите имена в немската драматургия Мария Милисавлевич, която ще организира тридневен уъркшоп с драматурзи, творба на един от най-популярните млади немскоезични драматурзи - Томас Кьок (Австрия), чиято пиеса " И всички животни крещят " ще бъде показана като театрално четене с режисьор Василена Радева, " Вакуум " на Ася Кръсманович (Босна), " Без мен " на Стефан Иванов и други Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Инфраструктура 3 Коментари и разбори 1 Политика 2 Коментари и разбори 3 Политика 1 Инфраструктура 2 Коментари и разбори 3 Политика Реклама
Вижте всички местоположения и цялата стратегия на
13.06
Смей се с GLAS. Първото по рода си ЛГБТИ стендъп комедийно шоу, част от програмата на " София прайд ", събира четирима цветни и известни представители на общността, които ще се качат на една сцена, с цел да опишат персоналните си истории. Това са Галя Петкова - сериен бизнесмен, най-вече в развлекателната промишленост, която се дефинира като " натурален ходещ стендъп " ; Живко Станев, артист, приключил в Лондон, който от 17 години се занимава с дублаж на филми; графичната дизайнерка Петя Савова, известна със смелите си работи, изпълнени със смисъл, хармония и професионализъм; Драго Баго, бракоразводен юрист с повече от десетгодишен стаж. Режисьор на събитието е Стоян Радев. Част от приходите на събитието ще подкрепят хората в потребност от украинската ЛГБТИ организация " Киев прайд ".

Клуб Carrousel, 20:00 ч. Билети: 20 лева от мрежата на EpayGo
13.06
Chrystabell. Певицата, наричана музата на режисьора Дейвид Линч, влезнала в облика на сътрудник Тами Престън от " Туин пийкс идва за трети път в София по покана на " Аларма Пънк Джаз " - в този момент с цел да показа новия си албум Midnight Star. На сцената тя ще е с обновенa настройка на групата, а специфичните посетители, които ще открият вечерта с половинчасов сет, са Dead Man`s Hat.
Бюлетин Капитал: Light
Всяка събота заран: просвета, изкуство, свободно време.
Вашият email Записване
Реклама
Sofia Live Club, билети: 30 лева в мрежата на EpayGo и на място

.
до 14.06
I`mpro Fest. Първото издание на фестивала на импровизационния спектакъл сплотява шест импро групи в огромна стратегия с доста събития. Групите са " Хахаха Импро ", " Шизи Импро спектакъл ", " Битър енд Суит ", " Както Ви Харесва ", " Клонираните ", " ВиЖна ", а цялостната стратегия на събитието включва музикални събития, уъркшопи и доста спонтанни, само че запаметяващи се пърформанси. На две местоположения - в " Топлоцентрала " и " Бар Синтезис ". Програмата е на. Билети: 30 лева от мрежата на Eventim
14.06
Fuckup Nights Sofia vol.30. На новото издание на събитието, на което се приказва намерено за грешките, неуспехите си и уроците, научени от тях, претърпяваме историите на Георги Ненов, основател на подкаст " Свръхчовекът с Георги Ненов " ; Олга Василевска - трето потомство изпращач, разрастваща " Нов Човек ", подкаст за измененията в живота ни и " Хубава работа ", радио графа за динамичното всекидневие на актуалния българин; Росен Рашков - идеалист и странник, който един ден напуща корпоративния свят, с цел да се отдаде на призванието си - развиване на ръководители и екипи; Саввас Кесаноглу, роден Германия и израснал в Гърция, а от 2010 година живеещ в България бизнес бизнесмен.

" Кино Кабана ", 19:30 ч. Билети: 18 лева от мрежата на EpayGo
15 и 16.06
Театроскоп. Световноизвестният куклен театър Caja Lambe Lambe, или спектакъл в кутия - форма на куклено изкуство е известна в страните от Латинска Америка, най-често срещана в улично изкуство и фестивални представления, гостува в София. Това е импресия, театрална обстановка или история показана в дребна театрална кутия с дребни кукли и предмети, съпроводени от музика, осветяване и други театрални резултати. Представлението се играе в границите на 3 до 5 минути уединено единствено за един посетител.

Гранд Хотел София, градината на Grand Cafe, 17:00 - 18:00 ч., направете авансово резервация, единичният билет е единствено за 1 кутия. В Бургас: 18 - 19 юни
16 - 19.06
SoFest. Тази година фестивалът отпразнува петата си годишнина с 4 фестивални вечери с доста концерти и 3 фестивални дни с богата детска стратегия - представления, музикални, занимателни и просветителни ателиета. През трите дни в часовете от 12:00 до 17:00 часа ще се организира и тематичен SoFest базар с производители от България и Балканите. Откриването е с концерт на музикантите Теодосий Спасов, Хилда Казасян, Миро и Дони. " Кино Кабана ", дневната фестивална стратегия и SoFest базара са с вход свободен, билети за четирите фестивални вечери и детското магично шоу: 35 лева в мрежата на Eventim и на място, 20:00 ч.
15.06
Соната 57. Преживе композиторът Милчо Левиев прави поклон към огромните в музиката с истински аранжименти за глас и камерни инструментални обединения върху тематики от емблематични творби на Барток, Шопен, Владигеров, Равел, Вила-Лобос, Чайковски, Равел, Рахманинов. Отделните партии на пиесите в албума - дело на повече от 40 бележити актьори, са " подадени " приживе от Маестрото и са осъществени посмъртно в албума " Соната 57 ". Слушаме ги в концерт с присъединяване на Антони Дончев - квинтет, Оркестърът на Опера Пловдив, Вики Алмазиду, Теодосий Спасов, посетители от Франция, Съединени американски щати, Гърция и други Пловдив, Античен спектакъл, 20:30 ч., билети: 20 - 30 лева от мрежата на Eventim и касите
16 - 18.06
Балканския винен фестивал. По традиция събитието ще се организира в особено построеното винено градче под намерено небе, тъкмо пред НДК, като акцент тази година ще бъдат виновността розе. В рамките на няколко дни имате опция да дегустирате хиляди виновност от Балканския район, в това число наградените по време на винения конкурс на историческия гръцки остров Саламина и да опитате деликатеси от разнообразни национални кухни. НДК, билети: 17 - 25 лева от мрежите на EpayGO и Eventim
до 18.06
Пуша Петров и Иван Мудов. Две лица. Съвместната галерия на родената в Румъния и приключила Висшето учебно заведение по изкуствата в Лотарингия в Мец, Франция - Пуша Петров и актуалния български актьор Иван Мудов, кани публиката да се разноски в пространството на изложба " Структура ", с цел да открие историята на един обект - двустранна врата, забелязана през два разнообразни " обектива ". Всяка част на вратата е реставрирана поотделно от художниците и по-късно двете са изложени една до друга, с цел да дадат визия за метода на създателите. Всяка страна на вратата има и собствен личен роман, разказан в историите, написани от двама писатели - румънският публицист Андрей Чераску и създател на научна фантастика и българския стихотворец Стефан Иванов. Галерия " Структура "
до 22.06
Греди Асса - Деца на въображението. Новата си галерия с рисунки и живопис художникът дефинира като самобитна персонална история на изкуството и като подтиквана от текст на френския историк на актуалното изкуство проф. Бертран Тилие, написан въз основа на множеството рисунки, които Асса му демонстрира преди две години. Този текст въодушевява концепцията му прерасна в написване на книга със заглавието на изложбата.

СБХ - зала " Райко Алексиев "
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР