1. Заобикаляне на главните административни центрове – Киев и Харков,

...
1. Заобикаляне на главните административни центрове – Киев и Харков,
Коментари Харесай

Юрий Бутусов: Два месеца война - целите и резултатите на Путин. Какво ще се случи след това?

1. Заобикаляне на основните административни центрове – Киев и Харков, дезорганизиране на ръководството на страната и налагане на капитулация на управлението на Украйна. Резултатът: задачите не са реализирани, капитулацията е невъзможна, управлението на Украйна продължава войната, Киев и Харков са надеждно предпазени.

2. Прекъсване на мобилизационното разполагане на Украйна посредством дълбока атака в 11 района. Резултат: задачите не са реализирани, Украйна продължава да се активизира.

3. Пресичане на стратегическите автомагистрали на Украйна западно от Киев и северно от Кривой рог, с цел да се попречи на страните от НАТО да дават каквато и да е поддръжка и доставки. Резултатът: задачите не са реализирани, Украйна отбрани връзките си, а НАТО ускорява военната поддръжка.

4. Превземане на украинските пристанища на Черно и Азовско море, основаване на кулоар от Русия до Приднестровието. Резултат: задачите са отчасти реализирани - регионът на Азов е високомерен, само че регионите на Николаев и Одеса са устойчиво предпазени, а главните морски пристанища са надеждно предпазени.

5. Подкопаване на стопанската система и деморализиране на обществото за занемаряване на проведената опозиция. Резултатът: задачите не са реализирани, стопанската система получи поддръжката на Запада, обществото се сплоти за война за победа, всички политически сили са фокусирани върху битката с врага.

6. Сривът на отбранителната система, унищожаването на военната инфраструктура. Резултатът: задачите не бяха реализирани, отбранителните сили започнаха да получават мощна военна помощ от страните от НАТО и доста усилиха бойните си качества. Русия е изгубила повече от 3200 документирани единици военно съоръжение и не може да компенсира тези загуби.

7. Превземане на Донецка и Луганска области. Резултатът: задачите не са реализирани, два месеца по-късно Украйна пази огромни региони на Донбас и доста огромни градове.

Какво следва?

1. Стратегически Путин не съумя да реализира изцяло нито една от задачите си.

2. Русия е въвлечена във война на безсилие против Украйна, подкрепяна от всички страни от НАТО и множеството страни по света, които разполагат с десетки пъти по-големи запаси.

3. Превземането на Мариупол няма да промени по никакъв метод стратегическата позиция на Русия и единствено ще ускори съпротивата и ще принуди Украйна да се откаже от компромисите.

4. Технологичното преимущество във войната след доставките на Запада последователно ще се измести на страната на Украйна, което ще докара до тежки загуби на Руската федерация и загуба на способността на съветската войска да задържа окупираните територии.

5. За да продължи войната, Путин ще би трябвало да организира частична готовност, която ще нанесе огромни вреди на съветската стопанска система и ще деморализира съветското общество.

6. Украйна завладя стратегическа самодейност във войната. Русия е способна на самостоятелни тактически триумфи, само че не е в положение да реализира нито една от първичните си цели.

7. Стратегията на Путин се провали и няма късмет Украйна да падне. Продължаването, времето и цената на войната зависят от способността на Украйна да възнамерява умело потреблението на наличните материални и човешки запаси, както и от мащаба на привличане на оръжие и професионален боен личен състав от чужбина.

Юрий Бутусов, Цензор
Превод: Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР