1.Скулптурата The Lightning Field в окръг Катрон, Ню Мексико Една

...
1.Скулптурата The Lightning Field в окръг Катрон, Ню Мексико Една
Коментари Харесай

6 от най-отдалечените арт инсталации в света

1.Скулптурата „ The Lightning Field ” в окръг Катрон, Ню Мексико

Една от най-впечатляващите статуи на Уолтър Ди Мария, „ The Lightning Field ” е изпълнена със загадки. Точното й местонахождение, някъде в пустините на западно Ню Мексико, е защитавано в загадка. За да стигнете до там, би трябвало да си извършите резервация в Dia Art Foundation, които поддържат мястото. В дребното градче Кемадо, намиращо се на 3 часа път с кола от Албъкърки, ще ви чака мъж, който ще ви откара на мястото, където има една-единствена дребна хижа, пригодена за нощувка. Там не са разрешени електронни средства. Вместо това, посетителите са окуражавани да се насладят напълно на прекарването и да прекарат колкото се може повече време, наблюдавайки хубостта на мястото.

2. Скулптурите „ Inside Australia ” в Уларинг, Австралия

Произведението на Антъни Гормли е отдадено на проучването на тялото. „ Inside Australia ” се състои от 51 статуи, ситуирани към езерото Балард. Най-близкото до езерото обитаемо място е Мензис, само че пътят постоянно бива затворен след поройни превалявания.

3. „ Nimis ” в Хьоганес, Швеция

Проблемите не са нещо непознато за Ларс Вилкс, който през 2007 година изобразява Мохамед като куче. Тогава в Копенхаген имаше опит за убийството му, който приключва с един погубен човек. Преди това обаче, той основава скулптурите „ Nimis ” в Швеция, до които е мъчно да се доближи. Посетителите нормално следват жълти стрелки, които да ги упътят до точното местонахождение.

4. „ Prada Marfa ” в Тексас, Съединени американски щати

Тази „ витрина “ на Прада, ситуирана на 26 благи северозападно от Марфа (който самичък по себе си е на 3 часа път от най-близкото населено място Ел Пасо) е сложена през 2005 година. В този случай думата „ далечен “ не е изключително уместна, имайки поради какъв брой доста фотоси на „ Prada Marfa ” има в интернет пространството, само че самото й разкриване, което съставлява известна компликация, е задоволителен мотив да я сложим в този лист.

5. „ Pumpkin ” на о.Наошима, Япония

През последните 15 години рибарското населено място се трансформира в център на актуалното изкуство. Старите здания са превърнати в музеи на изкуството, публичните бани са украсени с разнообразни предмети и са сложени няколко статуи на японския актьор Яои Кусама. От Уно в префектура Окаяма, намираща се на към 2 часа път с трен от Осака, можете да се качите на ферибот, който да ви откара до Наошима. Когато дойдат, туристите наемат велосипед, с който да прегледат другите арт съоръжения на острова.

6. „ Steilneset Memorial ” във Вадьо, Норвегия

Пътешествието ви ще е дълго и самотно, тъй като ще би трябвало да достигнете до самия завършек на европейския път 75, с цел да откриете „ Steilneset Memorial ”. Изградено е от швейцарския проектант Петер Зумтор и френската скулпторка Луиз Буржоа. Творението е в памет на 91 дами, девойки и мъже, изгорени по съмнения в магьосничество там преди 300 години.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР