1. Съгласно предоставена от директора на дирекция „Човешки ресурси“ на

...
1. Съгласно предоставена от директора на дирекция „Човешки ресурси“ на
Коментари Харесай

МИ: 72-ма души са освободени от 13 декември до 1 август frognews.bg

1. Съгласно предоставена от шефа на дирекция „ Човешки запаси “ на Министерството на стопанската система и промишлеността публична информация за интервала 13 декември – 1 август описът на освободените чиновници е 72-ма индивида. Следва да се има поради и че Министерството на стопанската система е било разграничено на две институции и в този смисъл (извън цитираните бройки) редица чиновници са предпочели да продължат кариерата си в Министерството на нововъведенията и растежа.

2. Списък на обществените предприятия, упоменати в днешната конференция и измененията в техните органи на ръководство и надзор през последните месеци. Съгласно Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица, комерсиалният указател е обществен и всеки има право на свободен и безвъзмезден достъп до базата данни, откъдето се удостоверява изнесената информация.

3. Съгласно Закона за обществените предприятия (чл. 22, ал.2) препоръките на шефовете на обществените предприятия, категоризирани като „ огромни ", се състоят минимум от петима членове. „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД по смисъла на закона е „ огромно “ дружество. Въпреки това неговият Съвет на шефовете до август месец се е състоял от четирима членове.

4. Последното постоянно съвещание на Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване е извършено на 27.06.2022 година Съгласно член 64 алинея 1 от Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата и на произведения и технологии с двойна приложимост Междуведомствената комисия се произнася по постъпилите заявки за издаване на позволения в 30-дневен период от датата на приемането им. Предвид законоустановения период до 27 юли т.г. е следвало да се организира идващото постоянно съвещание на комисията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР