1. ПроверкаЯйцата са твърде скъпи вече, за да си позволим

...
1. ПроверкаЯйцата са твърде скъпи вече, за да си позволим
Коментари Харесай

Как да познаем „възрастта” на яйцето и още 9 дребни хитринки за улеснение

1. Проверка
Яйцата са прекомерно скъпи към този момент, с цел да си позволим да ги прахосваме. Затова, с цел да не прецакате всичко, проверете авансово възрастта им. Така ще сте сигурни, че няма да чукнете остаряло яйце измежду останалите. Това става най-лесно, като ги пуснете в чаша или купа с вода. Прясно снесеното яйце ще лежи встрани на самото дъно, това на една седмица ще изплува с тъпия край нагоре, яйце на възраст 2-3 седмици ще стои в чаша перпендикулярно на дъното, а най-дъртото яйце ще изплува на повърхността и то никога не би трябвало да се яде.
2. Съхранение
Няма нищо по-хубаво от меки, ронливи домашни бисквити, напряко извадени от фурната. Но след няколко дни те стават като дървени. За да запазите бисквитките меки за няколко дни, съхранявайте ги в съд с парче ябълка.
3. Предпазване
Поставете дървена лъжица косо върху тенджерата. Така, когато заври, супата или яхнията няма да се излее върху котлона.
4. Грозде
Сложете няколко замразени зърна грозде в чаша вино. Така напитката ще стане студена, само че не и разредена.
5. Лед
Ледът, който се сервира в заведенията за хранене, нормално е кристално чист и транспарантен. А кубчетата от хладилника ви са мътни и бели. Но това може да се поправи: първо кипнете водата (можете да го извършите два пъти) и чак по-късно я изсипете във формичките.
6. Сол
Ако готварската сол се овлажнява в кухнята, поставете 2-3 клечки за зъби в буркана. Може да пробвате и с няколко зърна ориз на дъното, само че рискувате да ги гребнете дружно със солта.
7. Трайност
За да запазите салатата свежа за няколко дни, използвайте следния трик: вземете елементарен съд (контейнер), покрийте дъното с парче домакинска хартия и поставете зеленчуците вътре. Кърпата ще всмуква непотребната влага, което нормално е повода за бързото повреждане на продукта.
8. Магданоз
За да запазите свежестта на магданоза, кориандъра или копъра, увийте ги във влажна забрадка и ги поставете на долния рафт на хладилника.
9. Разрязване
Много постоянно при разсичане на торта, къс или чийзкейк ножът се залепва за десерта, вследствие на което частите са неравни или стават на каша. За да избегнете това, сложете ножа под бликам гореща вода за 50-60 секунди, по-късно го избършете и започнете да режете сладкиша.
10. Чери домати
Можете да нарежете няколко чери домата едновременно, като употребявате два капака или чинии. За задачата вземете две чинии с идентичен диаметър или пластмасови капаци. Сложете доматите върху едната паница, а с втората покрийте от горната страна. Като придържате горната паница, нарежете всички домати едновременно с изострен нож.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР