1. Прокурорският провал с хакването НАПлийкс е олицетворение на медийното

...
1. Прокурорският провал с хакването НАПлийкс е олицетворение на медийното
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: Прокурорският провал с хакването на НАП; Новите влакове спряха в КЗК

1. Прокурорският неуспех с хакването " НАПлийкс " е въплъщение на медийното правораздаване, наложено от Иван Гешев Терористи, които не са направили тероризъм с явен предумисъл, дефицит на хора за ОПГ (организирана незаконна група), половин година в ареста поради обезпечаването на преносим компютър на чиновник, приравняване на страната до Бойко Борисов, внасянето (и връщането) на един необразовано написан обвинителен акт и един от най-впечатляващите провали на жанра медийно правораздаване, натрапен от прокуратурата и Иван Гешев. Така в резюме наподобява казусът " НАПлийкс ", когато през 2019 година данъчната организация беше пробита и от нея изтекоха данните на над 6 млн. български жители. За страната това беше неуспех - механически и учредителен, от голям мащаб, с вреди, които не престават и до през днешния ден.Хакването на Национална агенция за приходите и последвалото медийно правораздаване против Кристиян Бойков, Иван Тодоров и Георги Янков от компанията " ТАД груп " дружно с делото " КТБ " и ареста на Десислава Иванчева трансфораха Иван Гешев в медийна звезда, а по-късно и в основен прокурор. Същевременно казусът е и въплъщение на цялата работа на прокуратурата през последните години: мощна медийна акция против обвинените посредством селективно стартиране на доказателства, доста от които след това липсват от обвинителния акт, гарнирано с държане " на трупчета " с години. 2. Новите влакове стопираха в Комисия за защита на конкуренцията, като три от четирите мегапоръчки на Министерството на превоза за 2.8 милиарда лева се апелират През тази пролет беше даден самобитен старт на огромното възобновяване на преносимия състав на железниците. То се планува по Плана за възобновяване, като страната разгласи публични поръчки за нови влакове на обща стойност 2.8 милиарда лева без Данък добавена стойност - част от тях по проекта, а друга част от държавния бюджет. Като всичко, обвързвано с българските държавни железници, и изключително всичко по-мащабно, и модернизирането на влаковете забуксува още в начална фаза.

1. Прокурорският неуспех с хакването " НАПлийкс " е въплъщение на медийното правораздаване, наложено от Иван Гешев Терористи, които не са направили тероризъм с явен предумисъл, дефицит на хора за ОПГ (организирана незаконна група), половин година в ареста поради обезпечаването на преносим компютър на чиновник, приравняване на страната до Бойко Борисов, внасянето (и връщането) на един необразовано написан обвинителен акт и един от най-впечатляващите провали на жанра медийно правораздаване, натрапен от прокуратурата и Иван Гешев. Така в резюме наподобява казусът " НАПлийкс ", когато през 2019 година данъчната организация беше пробита и от нея изтекоха данните на над 6 млн. български жители. За страната това беше неуспех - механически и учредителен, от голям мащаб, с вреди, които не престават и до през днешния ден.

Хакването на Национална агенция за приходите и последвалото медийно правораздаване против Кристиян Бойков, Иван Тодоров и Георги Янков от компанията " ТАД груп " дружно с делото " КТБ " и ареста на Десислава Иванчева трансфораха Иван Гешев в медийна звезда, а по-късно и в основен прокурор. Същевременно казусът е и въплъщение на цялата работа на прокуратурата през последните години: мощна медийна акция против обвинените посредством селективно стартиране на доказателства, доста от които след това липсват от обвинителния акт, гарнирано с държане " на трупчета " с години. 2. Новите влакове стопираха в Комисия за защита на конкуренцията, като три от четирите мегапоръчки на Министерството на превоза за 2.8 милиарда лева се апелират През тази пролет беше даден самобитен старт на огромното възобновяване на преносимия състав на железниците. То се планува по Плана за възобновяване, като страната разгласи публични поръчки за нови влакове на обща стойност 2.8 милиарда лева без Данък добавена стойност - част от тях по проекта, а друга част от държавния бюджет. Като всичко, обвързвано с българските държавни железници, и изключително всичко по-мащабно, и модернизирането на влаковете забуксува още в начална фаза.

Обявените поръчки за нов преносим състав са четири. Първата е за 20 електрически влака вид push-pull за над 1.2 милиарда лева без Данък добавена стойност. Това е така наречен гръбнак на мрежата от междуградски бързи влакове (InterCity). Държавата поръчва и 35 едноетажни електрически мотрисни влака за над 1.1 милиарда лева без Данък добавена стойност за влаково обслужване (тип S-bahn) в крайградските региони. Третата поръчка е за 7 двуетажни електрически мотрисни влака, допълнение към крайградската мрежа, за над 410.5 млн. лева без Данък добавена стойност. Последната поръчка е за 18 електрически маневрени локомотива с батерия и пантограф за близо 93 млн. лева без Данък добавена стойност. 3. След договорка ще има нов финландски вятърен парк до Шабла. Инвестицията на Taaleri Energia ще е 120 млн. евро, а проектът е да проработи след четири години Около селата Горичане и Пролез край Шабла може да се изградят първите вятърни турбини за произвеждане на ток от ново потомство. Сега в региона има десетки перки, конфигурирани в интервала 2008-2012 година, само че новите ще са доста по-големи и ефикасни, като единствено 15 от тях ще образуват третия максимален вятърен парк в България с мощ 80 мегавата. Общата повърхност, върху която ще се разположат вятърните перки, е към 80 декара.

Инвеститор е финландската компания за възобновимата сила Taaleri Energia ( " Таалери сила " ), която през май закупи плановете ВЕП " Горичане " и " Пролез " от сдружението " ВтЕЦ Горичане ". 4. Британското сдружение на учредената от българи брокерска компания Trading212 има близо 100 млн. паунда доходи за 2022 година и забележителна доходност Над 10 млн. тегления. С толкоз може да се похвали Trading212, приложение за търговия с акции, основано от българите Иван Ашминов и Борислав Недялков, в Гугъл Play на Android. Компанията, която предлага вложения в акции и други принадлежности без комисиони, действително движи бизнеса си от България, където има към 280 чиновници, само че има сдружения в Кипър и Англия. На 27 май записаната на Острова компания - Trading 212 UK Limited, която генерира огромната част от оборота на групата в последните години, разгласява годишния си доклад за 2022 година Британското сдружение регистрира доходи над 98 млн. паунда, а облагата е към 41 млн. паунда. Компанията декларира, че потребителите, които са подали средства, са над 2 млн. души, а активите под ръководство - към 3.5 милиарда евро.
Реклама
Тези цифри вършат " Трейдинг212 " самобитен еднорог под прикритие. Компанията е очевидно по-малка от колосите в сегмента на брокерите, фокусирани в безвъзмездна борсова търговия за дребни вложители като Robinhood, eToro и други За разлика от тях тя няма пазарна оценка - нито се търгува на борсата, нито е набирала външно финансиране, като продължава да се управлява напълно от двамата си съоснователи. Но поради внушителната й доходност елементарно може да се допусна, че би могла да получи оценка при съотношения най-малкото сходни на съперниците й,. 5. СПА звезди над родопското село Баните, откакто нидерландски вложител и пловдивски агробизнесмен строят два хотела " Кои Бани " е въпрос, който Павлин Белчев като кмет на смолянската община Баните постоянно чува. " Баните са единствено едни ", постоянно дава отговор той и добавя, че " в случай че хората научат това, то имаме напредък ". Заблудата нормално идва около други две познати близки обитаеми места - село Баня до Банско и едноименното градче до Карлово. Баните за незапознатите е дребна община в Смолянска област, съвсем еднообразно отдалечена от двата най-близки огромни града - Смолян (на 60 км) и Кърджали (на 80 км). И кметът Павлин Белчев е уверен, че работи по две линии за известността - посредством пътища районът да стане по-достъпен и да са налични интензивности.

Появата на два нови плана чертаят смяната и в инвеститорските настройки. Само за няколко месеца в Баните стартира построяването на два комплекса - 4-звезден хотел с аквапарк към него и 5-звезден балнеохотел. имат вяра двамата вложители.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР