1. Калоричното съдържание на бирата е по-ниско от калоричното съдържание

...
1. Калоричното съдържание на бирата е по-ниско от калоричното съдържание
Коментари Харесай

Какво знаем за бирата?

1. Калоричното наличие на бирата е по-ниско от калоричното наличие на млякото и плодовите сокове (100 грама нискоалкохолна бира съдържа 42 килокалории).

2. Умерената и в рамките на разсъдъка консумация на бира понижава риска от диабет и някои типове рак.
Кое е по-полезно или по-вредно: бирата или виното?
По принцип разногласието сред феновете на бирата и феновете на виното е доста остарял. И двете питиета съществуват от векове; и двете се с...
Прочети повече
3. Засега най-силната бира е шотландска – 67.5 алкохолни градуса.

4. „ Чича “ съставлява перуанска бира от ферментирани растения. Тесто от царевично брашно се дъвче усърдно, овлажнява се със слюнка и по-късно се прибавя към бирената примес. Това обичайно се поверява единствено на дами. В някои страни на Латинска Америка истинската „ чича “ към този момент е неразрешена заради високата заплаха от заразяване.

5. През Средновековието жителите на Чехия определяли качеството на бирата по плътността на пяната – тя трябвало да задържи монета върху себе си за несъмнено време.

6. Отделни историци издигат догадка, че в началото зърнените култури са се отглеждали единствено за варене на бира, а не за подготвяне на самун.

7. От 1974 година в австралийския град Дарвин се организират надпревари с лодки от бирени кутии. Някога в такива надпревари взели участие както големи платноходи (с дължина към 65 метра), също и доста дребни лодки.
Плюсове и минуси на БИРАТА
Бирата е една от най-консумираните питиета на планетата. Приема се за едва алкохолно пиво, което замества мощните концентрати, необикновен...
Прочети повече
8. На английския студент Джак Кърби потрябвали 4000 кенове за бира, с цел да покрие целия си форд-мустанг с мозайка от тези железни кутии.

9. Година и половина и 300 000 картонени подложки за чаши и бутилки бира се оказали нужни на Свен Гобел да построи същинска къща с пет стаи (в интерес на истината – без покрив). Инспектори от книгата за върхове „ Гинес “ обаче поискали доказателство, че не е употребявано лепило. Свен потвърдил това незабавно: дръпнал едно от картончетата и къщата се срутила. Рекордът бил зачетен!

10. Най-голямата халба за бира има следните размери: височина - 2 метра, тегло - повече от 400 кг, размер - 1627 литра. Този колос е основната декорация на един пъб в Ирландия.

11. През 1877 година в Лондон са регистрирани най-големите вреди, провокирани от бирена вълна. Поради детонацията на няколко бъчви бира тя се изляла на улицата, което предизвикало гибелта на 9 души.

12. През 1937 година бутилка бира Lowebrau била продадена на търг с последна цена 16 000 $.
Ето по какъв начин въздейства БИРАТА на паметта
Хмелът, от който се вари бирата, е потребен за мозъка, тъй като може да усъвършенства концентрацията и да форсира мисловния развой. Японски академик...
Прочети повече
13. През 1977 година най-бързият пияница на бира в света - Стивън Петросин, съумял за 1.3 секунди да изпие 1 литър бира. Между другото, този връх остава непостижим и до през днешния ден.

14. Австралиецът Райнхард Ууртс съумял да придвижи по едно и също време 20 еднолитрови халби бира на цели 40 метра. Теглото на една такава чаша, цялостна с напитка, е почти 2.5 кг.

15. Най-дългият трудов стаж на бирен барман е 77 години. Този връх е подложен от италианеца Анжело Камарата, който първо помагал на татко си в работата му, след това самичък работил в бара и траял със синовете си. За страдание през 2009 година барът бил продаден.

Бирата, както всяка друга алкохолна напитка, при прекомерна употреба вреди на човешкия организъм. Умереността и разумността са главните критерии, които разрешават на индивида да я направи „ другар “, а не собствен „ зложелател “!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР